Otac bh. reprezentativca se javno hvali da mu sina žele Juventus, Galatasaray, Bešiktaš

Izabrao je Bosnu i Hercegovinu

Otac bh. reprezentativca se javno hvali da mu sina žele Juventus, Galatasaray, Bešiktaš

A. Čaušević

Posljednjih godina sasvim je normalna pojava postali da fudbaleri porijeklom iz BiH, a rođeni u inostranstvu izaberu dres Zmajeva. 

Talentovani defanzivac Tarik Muharemović je nedavno debitovao za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, iako je imao pravo nastupa i za Sloveniju.

Slovenci su činili sve da Muharemović zaigra za njihovu selekciju, ali je na kraju presudilo srce te se odlučio za zemlju svojih roditelja.

Ovaj 18-godišnjak nastupa za austrijski Wolfsberger, a prve minute za našu mladu nacionalnu vrtu je upisao protiv Katara prije nekoliko dana.

Austrijski mediji pišu da su za mladog štopera zainteresovani brojni evropski klubovi, svakako su najzvučnija imena poput Juventusa, Galatasaraya i Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

"Da, kontaktirali su nas brojni klubovi. Ali, ne smijemo ni zaboraviti WAC kojem Tarik jako duguje. Moramo razmotriti ima li odlazak u inostranstvo smisla u ovoj ranoj fazi", rekao je Muharemovićev otac za Kronen Zeitung.

Inače, Muharemovića koji je prošle sezone upisao i nekoliko nastupa za prvi tim Wolfsbergera bi u svojim redovima željeli vidjeti LASK i Hoffenheim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Milos1312
Bravo za Ocevu izjavu, hvala ti sto si nas izabro’ i sve ti najbolje zelim
9 0
MethodMan
Samo Polahko Tare nek je sa srećom neka te još godinu u Austriji, pa idi u Budensligu vazda naši igrači, a i tim repke je najbolji kad imamo puno pevotimaca u Bundesligi
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi