Cristiano mora smanjiti apetite ako želi otići iz Juventusa
Foto - EPA

Niko mu ne želi ponuditi ogroman ugovor

Cristiano mora smanjiti apetite ako želi otići iz Juventusa

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo će odluku o ostanku u Juventusu donijeti nakon Evropskog prvenstva.

Portugalska zvijezda nije u planovima novog trenera Massimiliana Allegrija, te se sve više govori o njegovom odlasku.

Interes za 36-godišnju zvijedu od strane drugih klubova postoji, ali ono što je veliki problem je plata koju Ronaldo želi.

On trenutno u Juventusu zarađuje čak 31 milion eura godišnje. Nijedan tim sa kojim se povezuje (PSG i Manchester United) ne želi mu dati toliko novca i on će morati da smanji zahtjeve ako želi otići.

Navodno želja za odlaskom već postoji jer Allegri nema namjeru graditi tim oko Ronalda već oko Paula Dybale i to je ključna stvar koja bi mogla Cristiana navesti na odlazak iz Torina.

"Cristiano će odlučiti o odlasku iz Juventusa"

Odlazak Cristiana Ronalda iz Juventusa česta je tema italijanskih medija u proteklom periodu.

Oglasi

Mediji sa Apenina navode kako novi trener Bianconera Massimiliano Allegri ne vidi Ronalda u svom projektu, a o svemu je govorio ugledni novinar Romeo Agresti, koji je jako blizak timu iz Torina.

On je istakao da se na sastanku između Allegrija i rukovodstva Stare dame govorilo o Ronaldovom odlasku iz kluba.

"Tokom sastanka između Allegrija i rukovodstva kluba govorilo se o odlasku Cristiana Ronalda. Portugalac će odlučiti kada i gdje će otići iz Juventusa", saopštio je Agresti.

Portugalsku zvijezdu ugovor sa Juventusom veže do juna naredne godine.

Allegri vjeruje da Ronaldo 'koči' razvoj ekipe i ne želi ga u timu

Novi trener Stare dame Massimiliano Allegri navodno nema namjeru da zadrži Cristiana u svom timu i spreman je da ga se odrekne.

Corriere Torino tvrdi da Allegri smatra da Cristiano 'koči' razvoj ekipe. Zbog toga je donio odluku da je Portugalac na prodaju u ovom prijelaznom roku.

Nema ekipa koje bi Ronaldu ponudile ugovor kakav ima u Juventusu. 31 milion eura godišnje je cifra koja odbija mnoge, ali navodno PSG i Manchester United ispituju mogućnost dovođenja Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Legendarni Portugalac protekle sezone je bio najbolji strijelac Serije A, no dosta je bilo utakmica u kojima nije blistao na terenu.

Ronaldo je član Juventusa postao 2018. godine, a u prethodne tri sezone odigrao je 133 utakmice za Bianconere i zabio je 101 pogodak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Koliko je dao iz penala golova?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti