Slijede nove promjene u Željezničaru, zakazana je vanredna sjednica Skupštine

Više od polovine delegata podnijelo Skupštine

Slijede nove promjene u Željezničaru, zakazana je vanredna sjednica Skupštine

A. Čaušević

Uskoro će doći do novih promjena u organima klupa FK Željezničar. 

Iz Zvorničke 27 su danas saopštili da je zakazana vanredna sjednica za 30. juni, a razlog su ostavke 60 % delegata poslije zahtjeva Manijaka da se to uradi.

"Više od 60 posto delegata u Skupštini FK Željezničar podnijelo je ostavke nakon poziva UNFKŽ. S obzirom na to da se zbog ove činjenice u narednom periodu više ne mogu donositi punopravne odluke kako je to propisano u članu 36. stav 1. statuta Kluba, vanredna sjednica Skupštine FK Željezničar bit će održana online, u srijedu 30. juna.

Na sjednici bi trebala biti donesena Odluka o raspuštanju trenutnog saziva Skupštine FK Željezničar te imenovanje Komisije za izbor novih delegata kako je to i propisano statutom kao najvišim pravnim aktom Kluba.

Kako bi se procesi unutar Kluba što prije odblokirali i kako bi se krenulo naprijed, pozivaju se svi delegati da shodno svojim obavezama iz člana 32. statuta Kluba prisustvuju vanrednoj online sjednici, uključujući i delegate koji su do sada podnijeli ostavke, a sve kako bi se ostavke na samoj sjednici i formalno pravno usvojile.

Slijedom ovih dešavanja, uskoro će biti objavljen i Javni poziv za izbor novih delegata skupštine FK Željezničar. Ovim putem, pozivaju se svi navijači, prijatelji i sponzori Kluba da prate zvaničnu web stranicu i da prijavom na Javni poziv dadnu novu snagu kako bi Klub krenuo naprijed", saopšteno je iz FK Željezničar.

Oglasi

Podsjećanja radi, nakon što je 12. juna imenovan novi Upravni odbor FK Željezničar na čelu sa Nazifom Hasanbegovićem uslijedio je zahtjev navijača Plavih koji su zatražili ostavke u roku od 30 dana.

"Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su Klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtjeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO.

UNFKŽ dalo je dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba. S obzirom da se Klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba.

Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev. U roku od 30 dana, očekujemo organizaciju nove sjednice skupštine kluba na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv.

Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako Klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi Klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mi smo Željini, Željo je naš", poručili su Manijaci u saopštenju 14. juna, a zakazavanje nove sjednice Skupštine je došlo na sedam dana poslije njihovog zahtjeva.

Inače, Željezničar je pripreme za novu sezonu počeo u ponedjeljak kada je i predstavljen novi trener Tomislav Ivković. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Navijaci nikad ne mogu biti iznad kluba,ali isto tako pojedinac ne moze biti iznad navijaca,samo evropski nacin upravljanja klubom moze pomoci da se izadje iz krize kako finansijske,tako i infrastrukturne pa onda na kraju i rezultatske,a kod nas da je obratno
8 0
Sarbit2019
BIO JEDNOM JEDAN ŽELJO.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi