Otkrivamo imena šest članova novog Komiteta za sudije i suđenje

Potvrda 2. jula

Otkrivamo imena šest članova novog Komiteta za sudije i suđenje · Ekskluzivno

Edmir Škorić

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine imenovat će novi Komitet za sudije i suđenje.

Na predstojećoj sjednici Izvršnog odbora će biti izabrani članovi 13 stalnih Komiteta, a između ostalog birat će se i članovi Komiteta za sudije i suđenje, koji je uz Komitet za takmičenje pod najvećom lupom bh. javnosti.

Fudbalski savez Federacije BiH će dati četiri člana, a Fudbalski savez Republike Srposke dva.

Kantonalni i područni savezi su ranije dostavili svoje prijedloge entitetskim savezima koji su na kraju donijeli odluku o tome kojih šest imena će predložiti Izvršnom odboru krovnog saveza.

Kako SportSport.ba ekskluzivno saznaje, članovi Komiteta za sudije i suđenje će biti Elmir Pilav, Adnan Alispahić, Miro Hrkač, Hrvoje Turudić, Duško Vujičić i Robert Zrilić.

Njih šestorica su prijedlozi koji dolaze iz Nogometnog saveza Federacije BiH i Nogometnog saveza Republike Srpske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, prethodni Komitet za sudije i suđenje NSBiH činila su tri člana i to Elmir Pilav, Robert Zrilić i Hrvoje Turudić. 

Na kraju dodajmo da je sjednica Izvršnog odbora na kojoj će se izabrati 13 stalnih komiteta biti odrzana 2. jula ove godine.

Top Komentari

TesanjskiBrnjo
Elmir Pilav cetnicka produzena ruka.
13 0
Dena33
Fuj
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi