Blizankinje završile u finalu turnira, način na koji su završili meč je za divljenje!

I sudija im je dopustio

Blizankinje završile u finalu turnira, način na koji su završili meč je za divljenje!

Admin Čaušević

Dirljiva i simpatična scena stiže nam sa taekwondo turnira održanog u Kazahstanu. 

U jednom od finala za djevojke sastale su se sestre blizankinje Aya i Saya. Način na koji su okončali svoj meč je definitivno vrijedan divljenja.

Boriti se protiv sestre je besmisleno i potpuno neprirodno, što su ove dvije simpatične djevojčice na vrijeme shvatile.

Način na koji su "odradili" borbu je zaista simpatičan, a pohvale svakako zaslužuje i sudija meča koji je odlučio da to završi.

Sestre nisu htjele da se bore jedna protiv druge pa su odlučile da se sve završi popularnom igrom: "Papir, kamen, makaze."

Stale su na tatami, zaigrale popularnu igru, a na kraju je više sreće imala Agija koja je izabrala "kamen" i tako osvojila zlato u kategoriji do 24 kilograma. Njena sestra se odlučila za makaze.

Sve je trajalo nekoliko sekundi. Sudija je sve posmatrao s blagim osmijehom na licu, Agija je podigla ruku u zrak kao znak pobjede te su otrčale u svlačionicu.

Taekwondo Kazakhstan tournament: In one of the finals among the girls, twin sisters Aya and Saya met. Instead of...

Posted by Kyokushin World Union - KWU on Saturday, June 19, 2021

Kamen-makaze-papir je igra u kojoj dva igrača koriste isključivo ruke. Igrači u isto vrijeme bacaju pred određene znakove za jedan od tri oblika: kamen, makaze ili papir.

Kamen pobjeđuje makaze, makaze pobjeđuju papir, a papir pobjeđuje kamen. U slučaju da oba igrača bace isti znak ostaje neriješeno. Izgovaranje fraze: "kamen-škare-papir" za vrijeme koje se stisnutom šakom maše uobičajeno pred slijedi pokazivanju odabranog znaka.

Top Komentari

user1610286185
U jednom od finala za djevojke sastale su se sestre blizankinje Aya i Saya. a na kraju je više sreće imala Agija. Vrhunac debilizma u novinarstvu
4 0
Colsa
Stvarno,tobeyarabi.cccccccccccc
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi