Sarajevo bez stranaca i trenera u prvom kolu Premijer lige BiH

Nisu uspjeli da ih registruju

Sarajevo bez stranaca i trenera u prvom kolu Premijer lige BiH · Saznajemo

E. Škorić

FK Sarajevo će, nakon lošeg otvaranja sezone i ispadanja od moldavskog Milsamija u prvom pretkolu UEFA Konferencijske lige, premijerligašku sezonu otvoriti u ponedjeljak utakmicom protiv Tuzla Cityja.

Bordo tim će na Koševu biti domaćin ekipi Tuzla Cityja, ali će domaćinu u ovom meču će nedostati novajlije koji nemaju bh. pasoše.

Osim trenera Gorana Sablića, koji će s tribina bodriti tim, pravo nastupa u prvom kolu nemaju ni povratnik Darko Lazić, te Vicko Ševelj koji je ovog ljeta stigao iz Hrvatske.

Sarajevo ne može da registruje strance zbog duga prema Poreskoj upravi i neće moći to da uradi dokle god se isti ne izmiri ili ne napravi sporazum.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ono što je sada sigurno, nabrojani ne mogu biti u zapisniku za duel s Tuzlom, a pitanje je kada će se sve to riješiti. Na Koševu rade na tome, pa ostaje da se vidi.

U međuvremenu, Sarajevo će sutra prisustvovati sastanku na kojem će biti još četiri kluba. Predsjednik bordo tima razgovarat će s predsjednicima Željezničara, Tuzle City, Slobode i Veleža o odnosu Saveza, nakon što su svi nabrojani iskazali nezadovoljstvo radom u krovnoj kući bh. nogometa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Вултурес
sarajevo-MILSAMI 0:1 Pa kaže: BOLI BOLI OVA BOL ….
13 30
Harunvelez
Vraca se za ono sto se nisu pojavili na sastanku sa savezom. Odvratni savez. Podrska Sarajevo ❤
23 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije