Pravo lice Milsamija: Šveđani ih za doslovno 'razmontirali'

Elfsborg uvjerljiv

Pravo lice Milsamija: Šveđani ih za doslovno 'razmontirali'

S. Grebović
Teme:

Švedski Elfsborg večeras je sa velikih 4:0 bio bolji od ekipe Milsamija.

Nakon prvih 45 minuta rezultat glasio 3:0 za švedsku ekipu.

Gosti iz Moldavije su kapitulirali već nakon 120 sekundi kada je njihovu mrežu zatresao Vaisanen.

U 25. minuti gostujući golman je još jednom morao po loptu u svoju mrežu nakon pogotka Okkelsa, a odično prvo poluvrijeme za domaće zaokružio je Frick koji je pogodio dvije minute prije kraja.

Koliko su Moldavci bezopasni u ovom duelu govori i činjenica da za 45 minuta nisu šutirali u okvir gola svog rivala.

Do kraja meča Holst je zapečetio sudbinu gostiju u 82. minuti. Zanimljivo da su gosti meč završili sa samo osam igrača budući da su im čak tri fudbalera zaradila crvene kartone.

Oglasi

Zaista, nevjerovatno od kakve je ekipe Sarajevo uspjelo da doživi poraz na Koševu i ispade već na prvoj evropskoj prepreci...

U prvoj utakmici između Milsamija i Sarajeva odigranoj 8. jula pogodaka nije bilo. Na toj utakmici Krste Velkoski je propustio da realizira najstrožiju kaznu i time napravi veliki korak naprijed za Sarajevo, no nije uspio.

U revanšu odigranom sedam dana kasnije na najvećem bh. stadionu pred par hiljada navijača Moldavci su senzacionalno slavili minimalnim rezultatom. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Gol vrijedan prolaska dalje postigao je Ginsari u 19. minuti susreta.

Inače, pobjednik ovog dvoboja će u narednom kolu kvalifikacija za novo UEFA-ino takmičenje igrati sa boljim iz dvomeča Veleža i AEK-a.

Top Komentari

struja
Samo Dokaz da nam je liga talasika
13 0
1946
Pravo lice Sarajeva treba naslov biti, isto bi ovi i nas nakantali
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi