Potop Borca u Belfastu

Linfield savladao bh. prvaka

Potop Borca u Belfastu

M. Šljivak

Banjalučki Borac poražen je u 2. pretkolu Konferencijske lige u Belfastu od ekipe Linfielda rezultatom 4:0.

Borac očajno otvara ovaj meč. Linfield ih je napao od prve sekunde, a u 2. minuti domaći su poveli.

Nakon ubačaja sa desne strane Pavlović odlično brani zicer Manzingi. Odbrana bh. prvaka loše reaguje, lopta dolazi do Michaela Newberryja koji zabija za 1:0.

Već u narednom napadu Pavlović spašava između Manzinge, a zatim stvaraju još nekoliko opasnih situacijama pred golom Borca koje međutim ne koriste.

Tek u 19. minuti Borac prvi put prijeti. Amar Begić šutira, golman domaćeg tima Johns odlično brani.

Pet minuta kasnije Linfield stiže do drugog gola. Fallon odlično proigrava Christyja Manznigu, a ovaj zabija za veliku prednost domaćeg tima od 2:0.

Oglasi

Linfield je bio bolji rival i u ostatku prvog poluvremena. Imali su domaći još nekoliko pokušaja, dominirali su na terenu, ali na odmor se otišlo rezultatom 2:0 u korist domaćeg tima.

Marko Maksimović radi dvije izmjene na početku drugog dijela. Subić i Molls su zamijenili Begića i Milojevića, a promijenio je i formaciju te je sa 4-4-2 prešao na 4-3-3.

Prvu šansu u nastavku meča ima Borac. Stojan Vranješ je dobro šutirao, golman Linfielda je to bez problema zaustavio. Vranješ prijeti i u 62. minuti, pokušali su zatim Ćosić i Molls, ali Borac nije mogao da nađe put do mreže domaćeg tima.

Zato je domaći tim svoje šanse koristio. Jamie Mulgrew u 75. minuti zabija za 3:0, a u nadoknadi meča potop Borca je završio Callacher za konačnih 4:0.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Linfield - Borac 4:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Linfield: Johns, Hume, Newberry, Callacher, Clarke, Mulgrew, Shields, Millar, Palmer, Fallon, Manzinga.

Borac: Pavlović, Ćorić, Milojević, Jovanović, Ćosić, Begić, Vojnović, Zakarić, Meleg, Vranješ, Moraitis.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Hahahahahahahhahaha Velikan iz Platonove, Vicina prčija... jbo im Grbic, Petrovic, Bandic, Mujic i Bilbija sve po spisku.
92 2
BordoBijeli
JAHAHAHAHAHAHQHWHQHAHAHAHAHAHAH.Sta kazu neki dan?Ponos????HAHHAHAHAHAHAA.Spustite se lagano na zemlju
49 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi