Velež u Atini 'lovi' čudo: Sretno Rođeni!

Susret se igra sa početkom u 20 sati

Velež u Atini 'lovi' čudo: Sretno Rođeni!

Pred nogometašima Veleža večeras je veliki ispit.

Rođeni u Grčkoj igraju revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv AEK-a.

Velež je u prvom meču slavio 2:1 te pokazati da može biti dostojan rival grčkom velikanu. Rođeni su sa dosta optimizma otputovali u Grčku i potajno se nadaju prolazu dalje.

"Realno, u AEK-u su vjerovali da će imati lagan zadatak protiv nas i sada će sigurno uraditi sve da naprave preokret u revanšu. Poznajemo grčki mentalitet i moramo biti spremni kako bismo ostvarili naš cilj. Ključno će biti prvih 20 minuta utakmica i ako ne primimo gol u tom periodu vjerujem da ćemo imati dobre šanse", rekao je šef struke Veleža Feđa Dudić i nastavio.

"Pokušati ćemo naučiti od grešaka Sarajeva kada su igrali protiv Atalante i primili gol na samom početku. Pokušavamo smiriti tim i pripremiti za veliku utakmicu jer znamo koliko plasman dalje znači za ovaj klub. Sigurno da smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica na Grbavici, ali možemo još da napredujemo u odbrani".

"AEK nam je stvorio šanse gdje smo morali bolje reagovati u odbrani. Možemo biti bolji u odbrani i našim kontrama. Analizirali smo protivnika i spremni smo za sutrašnju utakmicu".

Oglasi

Dudić je dodao da je u prvom meču bilo jasno da je odbrana AEK-a nešto sporija što će igrači Veleža pokušati da iskoriste.

"Vidjeli smo da je odbrana AEK-a nešto sporija. To su stvari koje moramo da iskoristimo i da se nadamo pozitivnom rezultatu", zaključio je Dudić.

U grčkom timu nadaju se mnogo boljoj partiji u odnosu na prvi meč.

"Još jednom moram da ponovim da nikako nisam zadovoljan igrom u prvoj utakmici. Ja zasigurno ne želim izgovore i nije me briga. Nisam bio zadovoljan ničim. U periodu od te utakmice pa do danas radili smo na greškama i uvjeravam vas da ćete sutra vidjeti jedan drugačiji AEK“, kazao je na jučerašnjoj press konferenciji trener AEK-a Vladan Milojević.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Večeras se očekuje do 10 hiljada navijača koji će sigurno napraviti vatrenu atmosferu. Susret počinje u 20 sati.

Sretno Rođeni!

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Ulovit ce cunu
3 19
Brigata_rossa.1981
Koje čudo? Pa nadigrali smo ih i u prvoj utakmici. Samo bez puno respekta izaci i završavamo posao. Ne igramo protiv Barcelone, prolazimo danas
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi