Messi plakao na oproštajnoj press konferenciji: Teško mi je, nisam bio spreman na ovo

Napustio Barcelonu

Messi plakao na oproštajnoj press konferenciji: Teško mi je, nisam bio spreman na ovo

E. Škorić

Lionel Messi danas se oprostio od Barcelone na press konferenciji.

Argentinac je nakon 21 godine napustio Barcelonu i po svim prilikama će karijeru nastaviti u PSG-u.

Na početku press konferencije se rasplakao, pa poručio kako mu je "užasno teško".

"Ne znam ni šta da kažem, nisam spreman za ovo. Teško se nosim s ovim. Zadnja godina bila je dosta teška zbog situacije od prošlog ljeta. Ja i moja porodica vjerovali smo da ćemo ostati ovdje jer ovo je moj dom. Ovdje nam je bilo prekrasno, ali eto, moram reći zbogom. Cijeli život sam ovdje, od trinaeste godine i nakon 21 godine odlazim s mojom porodicom, moja tri mala katalonska Argentinca. Ovo je moj dom, zahvalan sam za sve. Svim mojim sadašnjim i bivšim igračima i svima u klubu", poručio je Messi.

Odlazak bez navijača

"Odlazim, a da nisam vidio naše navijače godinu i pol dana zbog pandemije. Ako sam morao otići, želio sam da se to dogodi na punom Nou Campu, ali morali je biti ovako. Ponavljam, hvala vam svima na ljubavi svih ovih godina. Bilo je lijepih i teških trenutaka, ali podrška je uvijek bila ogromna. Volio bih se vratiti i biti dio ovoga kluba da bude najbolji na svijetu. Iskreno, zaboravljam jako puno stvari koje sam želio reći, ali to je sve što sad mogu reći. Puno sam razmišljao što ću reći, ali riječi jednostavno ne dolaze. Eto, najbolje da vi postavljate pitanja".

Na pitanje koji mu je najljepši trenutak u dresu Barcelone, Messi je rekao da je to debi za prvi tim.

Oglasi

"Još nisam svjestan da odlazim iz ovoga kluba i da se moj život potpuno mijenja. Ne mogu to još potpuno prihvatiti. Od kad znam za sebe sam ovdje i sad moram početi iznova. Promjena će biti teška, osobito za moju porodicu jer su računali da će ostati u ovom gradu. No, vjerujem da ćemo biti OK. Bit će teško, ali moramo prihvatiti ovo i krenuti dalje", dodao je.

Istakao je da još nije ništa dogovorio i da je odlazak u PSG jedna od mogućnosti.

"Pregovara se, ali ništa nije dogovoreno", kazao je Messi.

Komentarisao je i fotografiju sa Ibize u društvu Neymara i nekolicine igrača PSG-a.

"To je bilo slučajno. Sreo sam ih na Ibizi i izašli smo na večeru. Pozvali su me u kuću jednog od njih, zabavljali sei uslikali su me. Šalili smo, govorili su mi da dođem u Pariz. Bila je to šala, a onda se na kraju dogodilo to što se dogodilo".

Kako je bilo kada je tek saznao da mora da ide iz Barcelone?

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kao da mi se krv ohladila u žilama, teško je bilo. Kad dođem kući nakon ovoga bit će mi još teže, ali najvažnije je da smo svi zdravi i da mogu nastaviti igrati nogomet. To ipak volim najviše na svijetu i moram nastaviti".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Petarda
Što ne igraš za 5 miliona kad ti je toliko teško što ideš, nego hoćeš 40, patetični smradu?
32 29
Arnel925
Jarane place. A jedva čeka da obuče PSG dres i postane legenda kluba kao i Safet Šušić
4 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi