Elvis Sarić ostao bez sedam miliona dolara

Bivši reprezentativac BiH

Elvis Sarić ostao bez sedam miliona dolara

A. Čaušević

Elvis Sarić je slobodan agent i u potrazi je za novim klubom. 

Sarić je protekle dvije godine bio član Al Ahlija, ali je početkom mjeseca raskinuo saradnju sa klubom iz Saudijske Arabije.

Iskusni veznjak koji je u eri Roberta Prosinečkog bio i bh. reprezentativac je već dugo vremena bio na izlaznim vratima Al Ahlija.

U ugovoru se nalazila i kaznena klauzula da se u slučaju jednostranog raskida ugovora mora i platiti kazna u iznosu od sedam miliona dolara.

Ipak, na kraju se spor završio na zadovoljstvo Al Ahlija. Prvi čovjek ovog kluba Majed Al-Nefaie je potvrdio da neće biti plaćanja penala.

"Riješili smo se Sarića bez plaćanja kaznene klauzule”, rekao je Al-Nefaie za lokalne medije.

Tako Sarić nije imao sreće kao srbijanski napadač Aleksandar Prijović koji je nedavno za raskid ugovora sa Al-Ittihadom dobio čak 11 miliona dolara.

U Al-Ahliju je nakon dolaska iz Suwona imao je problema sa povredama, tačnije tešku povredu križnih ligamenata, što je svakako uticalo na njegovu sudbinu u klubu gdje je imao ugovor do 2022. godine.

Ovaj 31-godišnjak je ljubiteljima bh. fudbala ostao u sjećanju po odličnim igrama u Sarajevu i Slobodi, a dobar dio karijere proveo je i u Hrvatskoj.

Promo

Top Komentari

DadiG
Ne kontam kako je ostao bez tih para ako je bilo u ugovoru. Ne daj Bože da A. Čauševic to objasni. Valjda nema na Tweeteru i Instagramu
19 0
Ajax11
Jao glupog naslova…dvije strane se dogovorile i oni pišu da je igrac ostao bez 7 mio….
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi