Kakav je status Tatara i Sarića u Saudijskoj Arabiji?

Bh. fudbaleri na arapskom polustrvu

Kakav je status Tatara i Sarića u Saudijskoj Arabiji?

A. Čaušević

Elvis Sarić i Benjamin Tatar su dobro poznata lica sa premijerligaških terena koji trenutno svoj fudbalski hljeb zarađuju u Saudijskoj Arabiji.

Sarić je u Al Ahli stigao 2019. godine iz Suwon Bluewingsa, a u proteklom periodu imao je određenih nesporazuma sa klubom iz Džede.

Reprezentativac BiH iz ere Roberta Prosinečkog je nakon teške povrede dobio i slobodne papire, da bi nakon toga ponovo bio vraćen u tim.

Proljetos je tražio i isplatu dugovanja, spominjala se cifra od 400.000 eura, na kraju je uspio je pronaći zajednički jezik te se vratio u tim.

Al-Ahli je ovih dana počeo pripreme za novu sezonu, a prema pisanju medija iz Saudijske Arabije Sarić će se zajedno s Markom Marinom priključiti ekipi.

U novoj sezoni Sarića će trenirati albanski trener Besnik Hasi pa ćemo vidjeti da li će to uticati previše na status 30-godišnjek veznjaka.

Oglasi

Na drugoj strani i Tatar je dobio novog trenere nakon što je Al-Abhu preuzeo slovački stručnjak Martin Ševela koji je imenovan prije nekoliko dana.

Bivši fudbaler Sarajeva se proteklih sedmica povezivao s odlaskom iz Abhe te da će biti jedan od stranaca koji će gotovo pa sigurno napustiti ekipu.

"Zadržat će se samo marokanski golman Abdelali Mhamdi, Tunižani Amine Attouchi i Saad Bguir, a otići će Bosanac Benjamin Tatar, Alžirac Mehdi Tahrat i Tunižanin Karim Aouadhi i tražit će se zamjena za njih”, nedavno je pisao saudijski list Aleqt.

Međutim, kako se promijenio trener bit će zanimljivo za vidjeti da li će to i uticati na status Tatara koji je minule polusezone na 10 nastupa odigrao 475 minuta te postigao gol i upisao asistenciju.

Top Komentari

soldo64
u zadnjih deset utakmica 3 poceo i zamijenjem 3 usao i 4 nikako nije usao ,to je istina ne sirite dezinformacije bagro
6 0
user1610286185
Statistika "za" repku u "super jakoj" saudijskoj ligi, nije ni cudo sto mi nikoga ne mozemo pobijediti
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije