Zvanično: Atletico doveo pojačanje iz Bundeslige

Brazilac postao Jorgandžija

Zvanično: Atletico doveo pojačanje iz Bundeslige · Zvanično

S. Grebović

Brazilski internacionalac Matheus Cunha, novo je pojačanje madridskog Atletica.

Sada već bivši igrač berlinske Herte Matheus Cunha uskoro će postati novi član prvaka Španije.

On je danas snimljen na madridskom aerodromu gdje je sletio, a uskoro ga očekuju ljekarski pregledi kao i potpis ugovora sa svojim novim klubom.

Diego Simeone se dvoumio između njega i srbijanskog reprezentativca Dušana Vlahovića, ali očigledno da je izbor pao na Brazilca.

Kako pišu španski mediji, Atletico će za njegove usluge Herthi uplatiti 30 miliona eura.

Matheus Cunha je iz rodnog Brazila stigao u švicarski Sion 2017. godine gdje je postigao dvocifren broj golova u domaćoj ligi.

Sjajne partije tada 18-godišnjeg Cunhe zapazili su skauti RB Leipziga, ali za dvije provedene sezone u tom klubu se nije naigrao pa je uslijeio transfer u Herthu.

U timu iz glavnog grada Njemačke nastavio je sa sjajnim partijama i pogocima što mu je bila najbolja preporuka da postane novim članom tima sa Wande Metropolitana.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Top Komentari

DR_GAZiJA
Je li ZVANICNO, ili USKORO? Panjevi..
2 0
user1614932756
HAHAHAHAHAH causevic **** ne vadi utjece i na tude clanke
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi