Propali pregovori s Pjanićem jer je Fiorentina već našla pojačanje u veznom redu

Torreira stiže u Firencu

Propali pregovori s Pjanićem jer je Fiorentina već našla pojačanje u veznom redu

E. Čaušević

Čelnici Fiorentine odlučni su da ovog ljeta dovedu nekoliko zvučnih pojačanja kako bi vratili klub u sami vrh italijanskog fudbala.

Fiorentina se već nekoliko sezona nalazi više u donjem nego u gornjem dijelu tabele Serije A, a čini se da su čelnici kluba konačno odlučili da promijene tu situaciju.

Klub iz Firence je doveo nekoliko pojačanja ovog ljeta, a sigurno da je najbolji potez što su uspjeli zadržati Dušana Vlahovića koji je bio na meti mnogih evropskih klubova ovog ljeta.

Također, već se nekoliko dana se špekulisalo da Fiorentina želi Miralema Pjanića, ali su španski mediji objavili večeras da od toga neće biti ništa, te da su pregovori završeni.

Dok su pregovarali s Barcelonom oko Pjanića čelnici Fiorentine uspjeli su da završe novu posudbu.

Naime, italijanski mediji objavili su danas da je Lucas Torreira na korak od dolaska u Fiorentinu, te da je ostalo još samo da se dogovore sitni detalji oko njegovog ugovora.

Torreira nije zadovoljan statusom u Arsenalu i odlučan je da pređe u Fiorentinu, a engleski klub bi od njegove posudbe trebao zaraditi 1.5 miliona eura. Fiorentina će narednog ljeta moći otkupiti njegov ugovor za 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 25-godišnji Urugvajac je proteklu sezonu igrao na posudbi u Atletico Madridu, ali se nije previše naigrao. No, u Arsenalu nema minutažu koju želi i spreman je na novi tranfer.

Torreira je igrao već u Italiji gdje je nastupa za Pecaru i Samprodiju iz koje je na ljeto 2018. godie za 30 miliona eura prešao u Arsenal.

Top Komentari

TTV.KenyTB
e moj mire uništila te braca ebo ti messi familiju glupu
2 3
dinass
Stvarno trune bez veze zbog slijepe ambicije.Gubi samo reprezentacija,on ocigledno nema vise ambicija sto se fudbala tice a ugovor ima dobar ili ceka Kumana da otjeraju sto ce se desiti vrlo brzo.I sad ga drze jer ima jak ugovor i obestecenje bi ih unistilo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti