I Novak Đoković je dao svoj sud o vakcinisanju

Najbolji teniser svijeta

I Novak Đoković je dao svoj sud o vakcinisanju

A. Čaušević

Već nekoliko mjeseci vodi se velika debata da li treba primiti vakcinu protiv koronavirusa ili ne. 

Planetarno popularni sportisti s velikim brojem fanova definitivno imaju utjecaj u svijetu, a među njima je svakako i najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Đoković je nakon nekoliko sedmica odmora stigao u New York gdje ga za nekoliko dana čekaju nastupi na US Openu.

Na druženju s novinarima Đoković je odgovarao na niz aktuelnih pitanja oko koronavirusa, posebice ono o eventualnoj vakcinaciji.

"Želimo svi da svaki turnir bude sa punim kapacitetom publike, ali čini se da to još nije moguće. Nisam u poziciji da diskutujem, niti sam ekspert za to, zašto još nemamo pun kapacitet, kao ni o tome da li će vakcine pomoći ili ne", rekao je Srbin te nastavio:

"Moj osjećaj je da bi to uvek trebalo da bude lična odluka, oko toga, da li da se vakcinišete ili ne. Svakako da to podržavam, da li neko želi vakcinu ili ne, to je njegova stvar i nadam se da će tako i ostati."

Inače, na ATP turniru vlada podjela među igračima da li vakcinisanje mora postati neophodno pa stako Stephanos Tsitsipas smatra da se uopšte ne treba vakcinisati.

Top Komentari

dinass
Ja sam u kovid bolnici fasovo extruziju diska dajuci 1000% da pokusamo barem nekoga spasiti,sebe sam osudio na 3 mjeseca bolovanja(bolova i male plate)a mozda cu morati i na operaciju.Sad ima vakcina a necete se vakcinisati pa cu sad i ja a i ostali zdravstveni radnici razmisliti 2x koliko cemo dati od sebe da vam spasavamo guzice i 4x.Nece niko nikoga pustiti da umre al vise da ginem i da se trudim vise nego sto moram po ugovoru necu sigurno.
7 14
Mirsad1705
Diplomatski odgovor. Države sa najviše vakcinisanih (uključujući revakcinaciju) u svijetu su Izrael (preko 85%) i Sejšeli (preko 80%). Upravo ove dvije države su na vrhu u svijetu po broju novozaraženih delta virusom korone. Kao odgovor spremaju treću dozu iste vakcine, koja se pokazala potpuno neefikasnom i prvi i drugi put. Treba li se vakcinisati ili ne? Prosudite sami!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti