Nekadašnji hit Premijer lige BiH promijenio ime

Klub izdao saopštenje

Nekadašnji hit Premijer lige BiH promijenio ime

Haris Zilić

Bivši bh. premijerligaš u fudbalu NK Metalleghe BSI u budućnosti će nositi novo ime.

Ekipa će nastupati pod imenom NK Jajce, a povodom toga klub je izdao saopštenje koje prenosimo u cijelosti.

"Odlukom organa kluba u novu sezonu 2021/2022 naše selekcije ulaze sa novim imenom – Nogometni klub Jajce.

2011. godine na zamolbu jajačkih sportskih entuzijasta koji su pokrenuli nogometnu priču kada je u gradu bilo sve stalo, da se klub pomogne financijski jer je i njemu prijetilo gašenje, tvrtka BSI je nesebično pružila pomoć, te je klub uspješno završio tadašnju tekuću sezonu.

Uslijedila je višegodišnja uspješna suradnja kluba i tvrtke BSI koja je kao društveno odgovorna tvrtka polako podigla razinu sporta u Jajcu na višu ljestvicu, na čemu se iskreno zahvaljujemo. Najviše vremena i truda je utrošeno u rad sa omladinskim selekcijama što je podrazumjevalo i educiranje trenera prema UEFA standardima, kao i uključivanje stručnog medicinskog osoblja u svakodnevni rad, te angažman visokoobrazovanih i stručnih osoba u administraciji kluba. Takav kontinuiran rad je rezultirao i dobijanjem certifikata ISO 9001:2005 za organizaciju i upravljanje sportskim klubom kao jedini takav u Bosni i Hercegovini. Cjelokupno zalaganje svih u i oko kluba, dobra organizacija i profesionalan odnos, doveo je klub do najviše stepenice u BiH nogometu.

Na žalost, izostalo je adekvatno praćenje aktivnosti kluba od strane lokalne zajednice, te nisu stvoreni uvjeti za rad na višim razinama. Pošto tvrtka BSI teži najvišim standardima a to sada nije moguće, povlači se kao glavni sponzor, te klub, na zdravim temeljima sa svom logistikom i stručnom radnom snagom gdje je akcenat na omladinskim pogonima, ostavlja Jajčanima, ljudima koji vole nogomet i koji vole rad sa omladinom i to od najranijeg uzrasta pa do punoljetnosti.

Kao klub ne želimo živjeti od prošlosti , od rezultata koje nije dostigao nijedan jajački klub nego se orijentirati na budućnost, rad sa djecom sa ciljem njihovog izrastanja u hvalovrijedne ljude naše zajednice", stoji u saopštenju kluba.

Nastavljamo kao NK Jajce Odlukom organa kluba u novu sezonu 2021/2022 naše selekcije ulaze sa novim imenom – Nogometni...

Posted by Nogometni klub Jajce on Friday, September 3, 2021

Metalleghe je bio hit Premijer lige BiH dok su nastupali u najjačem društvu,  a često su znali uzimati bodovima i vodećim klubovima u državi. Klub se danas takmiči u Kantonalnoj ligi SBK.

Top Komentari

_admirr.x
**** vas nogometni klub,isto ko da ste iz zapadnog mostara.
9 13
NKZ1922
Hit premijer lige.. Prije da su hit za korumpirane sudije s kojima su ovi uvijek rado poslovali
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi