Ćiro Blažević: Teško sam bolestan, zbogom...

Bolest se ponovo vratila

Ćiro Blažević: Teško sam bolestan, zbogom...

E. Škorić

Bivši selektor BiH je slovenskim novinarima kazao kako je teško bolestan.

Uoči utakmice Hrvatske i Slovenije, slovenski novinari kontaktirali su legendarnog trenera.

"Uvijek ste bili zaje*an, ali pošten narod. Zato vas volim. I zato što vi obožavate mene, pa i ja vas. Naša ljubav je bezgranična, a od mene je počela jer sam davno bio jako zaljubljen u jednu Slovenku iz Ptuja. Jako vas cijenim i poštujem. Vi ste mala Švicarska", rekao je Blažević za Sportklub.

"Ipak, moram vam reći tužnu vijest. Ja sam jako, jako bolestan. Osim što sam star, imam 86 godina. Ako vam uskoro ne dođem, a vjerojatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu biti ponosni što su Slovenci. Dosegli ste civilizacijsku razinu za kojom mi Hrvati čeznemo", dodao je Ćiro.

"Nažalost, moram reći katolički – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan", poručio je Blažević.

Legendarani trener boluje od raka, a prvi put mu je opaka bolest dijagnosticirana 2011. godine. Prije tri godine je operisao prostatu, a bolest mu se sada ponovo vratila iako ju je dva puta pobjeđivao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Blažević je sa Hrvatskom 1998. godine osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, a u trenerskoj karijeri je vodio mnoge reprezentacije i klubove.

Selektor BiH bio je između 2008. i 2009. godine, u jednom mračnijem dobu našeg reprezentativnog nogometa.

Promo

Top Komentari

dinass
Kojem mracnijem dobu?Ja se sjecam pobjeda sa velikom razlikom,2x pobjede nad velesilom Belgijom,baraza koji su nam sada samo san,stavljanja na gol golmana iz srpske nepoznate ekipe koji je branio kao zmaj,sjecam se igraca koji su ginuli za reprezentaciju i punog Bilinog Polja,znaci svega sto sada u ovo svjetlo doba nema i kojeg cu se sjecat po predsjedniku saveza koji mrzi svoju zemlju i prijeti jednom Barbarezu koji je igrao za tu zemlju kad su prijetili da cemu pobiti porodicu u Mostaru.To sto ste vi novinari vicine prodane kurvice ne cini ovo doba svjetlijim.
40 1
amil071
najveća euforija je bila u "tom mračnom dobu" oko repke, a vidi sad tuge. Ne daj se Ćiro.
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi