Nakon meča Tuzla City - Sarajevo napadnut 14-godišnjak: "U pitanju je mržnja prema našem klubu"

Stiglo saopštenje

Nakon meča Tuzla City - Sarajevo napadnut 14-godišnjak: "U pitanju je mržnja prema našem klubu"

A. Čaušević

Nemili događaj desio se poslije utakmice 12. kola Premijer lige BiH između Tuzla Cityja i Sarajeva. 

Tuzlanski klub je putem saopštenja osudio napad na 14-godišnjaka koji igra u pionirskoj selekciji Tuzla Cityja.

Do incidenta je došlo u blizini Doma zdravlja, a kako su iz Tuzla Cityja naveli povod na napad je mržnja prema ovom klubu.

"Brutalan i sraman čin napada na 14-godišnjeg dječaka koji je nosio trenerku našeg kluba, nije ništa drugo nego vandalizam. Iako je prvobitna informacija bila da se napad dogodio zbog materijalne koristi (otuđenje mobitela), na kraju se ispostavilo da nije u pitanju taj povod.

Jer napadači na našeg člana od 14 godina koji je bio sakupljač lopti na nedjeljnoj utakmici na Tušnju, nisu imali taj povod nego je u pitanju mržnja prema našem klubu, s obzirom da su na silu pokušali da skinu s njega klupsku trenerku.

Ovom prilikom očekujemo od policijskih organa da pronađu vinovnike ovog napada i da ih izvedu pred lice pravde te da odgovaraju za ovaj sraman čin.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U našem klubu trenira više od 200 tuzlanske djece koji također predstavljaju ovaj grad na najbolji način a napadnuti dječak je također jedan od njih.

Nadamo se da se ovakvi događaji više neće nikome ponoviti a da će i drugi pojedinci i udruženja također osuditi ovaj napad", navodi se u saopštenju. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
Kakvi kvarnjaci... po naslovu ispade da su navijaci sarajeva napali ovog malca... sportsport gotivi vise rusioce drzave iz borca od sarajeva
15 3
Mahatma.Barbie
Ma ovi navijači Slobode ljubomorni što vi imate pare i rezultate. Šta će te kad su manjina u Tuzli?!
15 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi