Redsi uništili Crvene đavole na Old Traffordu: Manchester United - Liverpool 0:5!
FOTO: EPA

Derbi Premiershipa

Redsi uništili Crvene đavole na Old Traffordu: Manchester United - Liverpool 0:5!

H. Zilić

U devetom kolu engleskog Premiershipa veliki derbi na Old Traffordu odigrali su Manchester United i Liverpool, a Redsi su ponizili Crvene đavole i slavili sa 0:5.

Gosti sjajno otvaraju utakmicu. Za 0:1 pogodio je Keita u petoj minuti, Salah je asistirao nakon zbunjene reakcije Lukea Shawa. Osam minuta kasnije Jota na asistenciju Trenta pogađa za 0:2, a sada je lošu reakciju u odbrani Uniteda imao Maguire.

U 38. minuti nova smušenost u odbrani Uniteda, lopta se odbija do Keite koji upošljava Salaha, a Egipćanin pogađa za 0:3, a u trećoj minuti sudijske nadoknade Salah pogađa i za nevjerovatnih 0:4. Egipćanin nije ni slavio četvrti pogodak gostiju.

U prvom poluvremenu prilike su imali Firmino i Jota, tako da je United mogao primiti još golova.

Nastavak gosti počinju na isti način kako su završili prvo poluvrijeme, Salah u 49. minuti na asistenciju Hendersona pogađa za 0:5.

Oglasi

Šest minuta kasnije domaćinima je poništen pogodak Ronalda nakon VAR-a, a u 60, minuti nakon VAR-a Pogba je dobio direktan crveni karton iako je u igru ušao početkom drugog poluvremena. Francuz je faulirao Keitu koji je teren napustio zbog povrede koja je očigledno teže prirode.

Do kraja utakmicu, Liverpool se zadovoljio sa pet golova u mreži, a ovaj poraz vjerovatno znači i kraj za Solskjaera na trenerskoj klupi Manchester Uniteda.

Liverpool je na drugoj poziciji sa 21 bodom, bod manje od lidera Chelsea, dok je Manchester United sada na sedmom mjestu prvenstvene tabele sa 14 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership 9. kolo:

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 0:5

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Liverpool pakazao da je velikan,imali 33 minute igraca vise i nisu vise napadali da ih dalje ne ponizavaju,jer ipak je Manchester United veliki rival koji zasluzuje postovanje...0:5 je sasvim dovoljno...steta sto su se igraci Uniteda pokazali kao mesari koji tesko podnose poraz pa su povrijedili 2 igraca Liverpoola.
16 6
ragge
United isto Hajduk, svake godine ocekuju neku titulu a nikad nista
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi