Transfer karijere: Otac igrao za Željezničar, a kćerka potpisala za slavni klub
FOTO: AC Milan

Bila i u akademiji Atletico Madrida

Transfer karijere: Otac igrao za Željezničar, a kćerka potpisala za slavni klub

H. Zilić

Ime mlade Noe Selimhodžić (18) odjeknulo je prije dvije godine kada je kao 16-godišnja djevojčica bila u akademiji Atletico Madrida.

Noa slovi za jednog od najvećih svjetskih fudbalskih talenata, a već ima pet nastupa za seniorsku reprezentaciju Izraela, iako ima 18 godina.

Tiho se govorilo da bi mogla obući dres Bosne i Hercegovine, ali na kraju nije bilo konkretnih kontakata iz NFSBiH i Noa se odlučila za Izrael gdje je i odrasla.

Pomenuta fudbalerka je kćerka nekadašnjeg člana Željezničara Damira Selimhodžića, igrača iz čuvene generacije Nenada Starovlaha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Noa je ranije bila na meti još nekih velikana svjetskog fudbala kao što su Chelsea, Juventus, Barcelona, ali AC Milan je bio najbrži i ova mlada fudbalerka potpisala je ugovor do 2024. godine.

Prije dvije godine Noa Sleimhodžić je bila u konkurenciji za "zlatnu djevojčicu" odnosno u izboru za najtalentovaniju svjetsku fudbalerku, a čini se da njena karijera iz godine u godinu ide sve boljom i boljom putanjom.

Top Komentari

Mackintosh
Normalno, igra za Izrael, nije luda da igra za palestinu
1 16
Zulfikar
Zene i fudbal dajte molim vas…
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi