Je li ugovorna klauzula razlog što Sablić i dalje vodi Sarajevo?
Sablićev "palac gore" Istoku koji ga je izviždao na izlasku sa terena nakon remija sa Rudarom iz Prijedora

Krenule špekulacije

Je li ugovorna klauzula razlog što Sablić i dalje vodi Sarajevo?

E. Čaušević

Fudbaleri Sarajeva nisu uspjeli na svom terenu pobijediti Rudar iz Prijedora u meču 15. kola Premijer lige.

Bordo klub je na svom terenu dočekao Rudar, a meč je na kraju završen rezultatom 1:1. Navijači Sarajeva su razočarani napustili stadion jer su očekivali pobjedu u ovom meču.

Sarajevo ove sezone ne blista previše i u 15 mečeva imaju šest pobjeda, četiri remija i već pet poraza.

Nakon utakmice Goran Sablić je izjavio da ne razmišlja o ostavci iako je cijeli stadion skandirao "Sabliću odlazi".

Sablić je jasno poručio da neće podnijeti ostavku zbog svega što je prošao od svog dolaska na Koševu, te je poručio da je potrebno dosta strpljenja kako bi klub prošao kroz tranzicijsku godinu.

No, jutros je Dnevni avaz objavio da je najveća prepreka za Sablićevu smjenu navodna previsoka odšteta koja iznosi oko 200.000 KM, te da mu zbog toga klub još uvijek nije uručio otkaz.

Oglasi

Ipak, iz izvora bliskih klubu saznajemo da u ugovoru sa Sablićem stoji naknada o ranijem raskidu ugovora manja od 200.000 KM, ali nam nisu htjeli otkriti koja cifra je u pitanju i koliko je udaljena od objavljenog iznosa, te i dalje nije do kraja jasno da li je otkupna klauzula to što spriječava čelnike klub da prekinu saradnju.

Podsjećamo, Sablić je na klupu Sarajeva stigao pred početak ove sezone, te je s bordo klubom potpisao jednogodišnji ugovor.

"Neću otići jer sam četiri mjeseca ovdje jeo, da ne kažem šta sam jeo"

Navijači su izviždali Sablića nakon utakmice zbog još jednog kiksa bordo klub, ali kako smo već naveli na press konferencije jasno rekao da nema namjeru da ide iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Razumijem publiku, pogotovo sam razumio nakon Ljubića. Nakon večerašnjeg izdanja me nije stid i sramota. Neko je možda mislio da će ova ekipa da leti sa novim vlasnikom... To sam rekao, a to nikoga ne interesuje. Treba to istrpiti do zime, a već sam vlasniku rekao da dajem mandat na raspolaganje", rekao je Sablić i dodao.

"Bio sam tu kada vas je bilo dvoje, a ne petnaest. Malo realnosti treba, poslije Ljubića smo zaslužili šamarčinu, ali večeras ne. Tražio sam malo realnosti, malo podrške navijača... Ovo je tranzicijska godina, rekao sam to. Neću otići jer sam četiri mjeseca ovdje jeo, da ne kažem šta sam jeo i šta sam živio za ovaj klub“.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Realno lik je došao u rasulo
15 2
GuiliDamou
Čini mi se da vama sa ss.ba nije u interesu da je idila u FKS pa bi malo da napravite bure, vjerovatno imate nekog svog kandidata koji ce vam biti na raspolaganju 24h za kafice, ruckove, rostilje i sl…
10 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi