Kiša je učinila svoje: Katastrofalno stanje terena u Tuzli
Uslovi za igru na stadionu Tušanj svedeni su na minimum

Utakmica će se ipak igrati

Kiša je učinila svoje: Katastrofalno stanje terena u Tuzli

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

Utakmice 16. kola Premijer lige BiH su odigrane po planu iako su obilne padavine dovele u sumnju da bi neke mogle da se odgode.

Na kraju, niko nije zahtijevao da se utakmice odgode, pa su odigrane skoro sve. Posljednju će u 16. kolu na Tušnju od 18 sati odigrati Sloboda i Velež.

Kao što je to slučaj u cijeloj BiH, i u Tuzli ovih dana neprestano pada kiša, a teren na stadionu Tušanj izgleda - blago rečeno - katastrofalno, što je zapravo bilo i za očekivati.

Po ovakvom terenu lopta će puno teže da se kreće, kao i sami igrači, ali eto to nije bio razlog da se utakmica igra u nekom drugom terminu i kada teren bude u puno boljem izdanju, baš kao i sami uslovi za igru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kiša od jutros u Tuzli pada, povremeno se 'smiri', pa krene jači pljusak, vidjet ćemo kako će sve to utjecati na samu utakmicu koja je jako važna i za Slobodu i za Velež.

Susret na Tušnju igra se od 18 sati, a Sloboda je, očekivano, favorit. Šta konkretno kladioničarske kvote "misle" o ovom duelu?Kliknite da vidite kompletan pregled ponude.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VenamaHrabrih
Umjesto da stalno navodite očigledno, zašto jednostavno ne radite svoj posao? Koga ste nazvali, pitali, razgovarali, istražoli zašto je ovo ovako? Pitaste li Savez šta je sa VAR-om, terenima i sl.? Je li sve što znate postaviti sliku i napisati; "pada kiša"? Govorenje očiglednog je definicija neznanja. Pa svi vidimo da pads, da teren ne valja, da igrači ne mogu igrati... Zašto stalno ponavljate isto. Zar ste zaista toliko nesposobni i neškolovani da ne znate napraviti vijest? Nazvati par brojeva, napisati mail, zakazati razgovor...?! Jbt, godinama pratite Dilletu na instagramu, prepisujete prepucavanja između one Karlauše i Vranješa, bitno vam je gdje je koji igrač i kojem kontekstu spomenuo boga, itd. Pitate li se vi ikad jeste li dorasli poslu koji bi trebali obavljati? Stvarno ne mogu vjerovati da je naslovna slika staduon uz konstataciju da pada kiša?!?! Pa vi ste fakat i više nego glupi!!!
8 0
Skojevska
Teren je loš i kada je suho. Na travnjaku nema niti barice, ali je trava upitna.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi