"Možda bismo trebali ugasiti Bayern da bi liga ponovo bila interesantna ili da igramo sa 10 igrača"
Foto - EPA

Uli Hoeness žestok prema ostatku lige

"Možda bismo trebali ugasiti Bayern da bi liga ponovo bila interesantna ili da igramo sa 10 igrača"

M. Šljivak

Počasni predsjednik minhenskog Bayerna Uli Hoeness (69) imao je žestok verbalni napad prema ostalim klubovima u Bundesligi.

Bayern je već devet godina apsolutno dominira u Bundesligi. Niko u ovom period nije uspio ugroziti Bavarce, a posljednji tim koji je prije ovog kluba titulu je 2012. godine osvojila Borussia iz Dortmunda.

Mnogi kritikuju Bayern zbog kupovine najboljih igrača iz ostalih klubova, a Hoeness ne vidi ništa loše u apsolutnoj dominaciji tima iz Minhena.

"Zar trebamo ugasiti kluba kako bi Bundesliga bila ponovo uzbudljiva? Možda u budućnosti trebamo igrati sa 10 igrača u svakoj utakmici? To je poprilično dosadna rasprava", rekao je Hoeness.

Govorio je Hoeness i o činjenici da Bayern dobija više novca od sponzora.

"Ne vidim ništa loše u tome što je Bayern važniji za 'Deutsche Telekom' od Borussije iz Dortmund. Radili smo naporno za to. Nismo osvojili jackpot na lutriji niti nam je ko ostavio nasljedstvo", poručio je Hoeness.

Oglasi

Salihamidžić dobio 'zlatni savjet' od Hoenessa: "Jasno sam mu rekao kad ne treba kupovati igrače"

Počasni predsjednik Bayerna Uli Hoeness (69) imao je veoma zanimljivo gostovanje u jednom podcastu.

Hoeness je 'bez dlake na jeziku' govorio o situaciji u današnjem fudbalu, a dotakao se i ogromnih cifri koje klubovi svake godine izdvajaju za pojačanja.

Zbog toga je ovaj 69-godišnjak dao 'zlatni savjet' direktoru Bayerna Hasanu Salihamidžiću kada su transferi u pitanju.

Taj savjet je da transfere nikad ne završava u augustu, pred sam kraj prelaznog roka, jer su igrači daleko iznad realne cijene.

"Ja nikad nisam išao na odmor ako nisu završeni svi transferi. Hasanu sam već rekao da smatram da nije dobro da pravi dosta transfera u augustu. U tom periodu su igrači uglavnom mnogo iznad realne cijene i preskupi su", rekao je Hoeness.

Osvrnuo se legendarni predsjednik i na agente koje smatra izvorom svih problema u svijetu fudbala.

"Vidio sam listu igrača koji su slobodni narednog ljeta. Agenti su krivi što im ugovori ističu. Oni ih ohrabruju da sačekaju kraj ugovora i da pokušaju uzeti velike cifre. Oni na njima zarađuju ogromne bonuse, novac stavljaju u vlastiti džep, a to je postalo veoma opasno. Takve stvari se ne smiju nastaviti u budućnosti", rekao je Hoeness.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uli Hoeness je od 1979. godine član rukovodstva Bayerna. Čak 30 godina bio je generalni menadžer, a zatim je 2009. godine preuzeo funkciju predsjednika.

Na ovoj poziciji je ostao deset godina, a njegovu ulogu je preuzeo Herbert Heiner.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chwilla
Zadnjih 50 godina unistavate BL tako sto kupite od konurenta najbolje igrace jer nikad nista ni znali stvoriti tim a da predhodno prije toga ne s****te druge timove. Nisi daleko od istine definitivno bi bilo zanimljivije bez vas!
6 5
kali
Pokupovali najbolje igrače od drugih klubova, pa normalno da ces biti šampion
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi