Hoeness protiv Cityja i PSG-a: Vaš us*ani novac vam nije dovoljan, opet ćemo vas pobjeđivati

Bivši predsjednik Bayerna

Hoeness protiv Cityja i PSG-a: Vaš us*ani novac vam nije dovoljan, opet ćemo vas pobjeđivati

E. Škorić

Bivši predsjednik Bayerna Uli Hoeness gostovao je u jednom podcastu gdje je dosta otvoreno govorio o današnjim ekonomskim nogometnim moćnicima poput Manchester Cityja i PSG-a.

Bayern je jedan od najvećih svjetskih klubova i ima posebnu filozofiju, te sistem rada koji decenijama donosi rezultate i na kojem Bayernu zavide mnogi drugi timovi. Bavarci proizvode igrače, dovode talentovane nogometaše, ulažu novac u stadion i objekte, rade na duge staze, pa im shodno tome baš i ne odgovara sistem u kojem bogati vlasnici nemilosrdno troše milijarde na pojačanja u želji da preko noći dođu do trofeja.

Upravo na taj način Manchester City i PSG žele osvojiti Ligu prvaka, jedini trofej koji nedostaje i jednima i drugima, no i dalje su bez njega iako su posljednjih godina uspostavili popriliočnu dominaciju u domaćim prvenstvima, što i ne čudi budući na novac koji potroše u svakom prijelaznom roku.

Hoeness je izrazio veliku radost zbog pobjede Bavaraca nad PSG-om u finalu Lige prvaka 2020. godine i objasnio poruku koju je njemački klub poslao francuskim kolegama postizanjem tog uspjeha.

"Do sada PSG i City nisu ništa osvojili. Baš ništa. I opet će da izgube od nas. Ne uvijek, ali s vremena na vrijeme ćemo da ih dobijamo. To bi nam trebao biti cilj, a kada ih dobijemo, to me jako veseli. Pokažemo im tada da im njihov us*ani novac nije dovoljan", poručio je Hoeness.

Imao je šta da kaže i o vlasniku PSG-a Nasseru Al-Khelaifiju, koji dovodi najveće zvijezde u Pariz, a između ostalog je doveo ovog ljeta i Lionela Messija i dao mu nevjerovatan ugovor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne znam voli li taj čovjek nogomet. Razlika između mene i njega? Trudio sam se da zaradim svoj novac, a on ga je dobio na poklon. Stavili su mu sve to na raspolaganje. Kad želi igrača, naći će svog Amira. Ono što se trenutno događa u Parizu planira se godinu dana i to je to", rekao je Hoeness.

"Gledam i smatram stvari s financijskog aspekta. Ne ulažem sav svoj novac odjednom, samo da bi mi čestitali godinu ili dvije. Kad donosimo odluke, moramo da pazimo za tri ili četiri godine, kako ne bismo doživjeli nagli pad", istakao je čovjek koji je 2019. godine nakon 49 godina napustio Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dasler
Covjek je u pravu 100%. Ovo treba da bude vodilja i ostalim klubovima koji nisu nastali nakon brzog upumpavanja novca u klubove od šugavih Arapa!
15 4
rime_
Rece bivsi zatvorenik. Osudjen zbog utaje poreza.
6 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi