Ko je Eldin Diglisić? Obogatio se slično kao i Azmir Husić, plaća radnike hiljadu dolara sedmično

Potencijalni partner u FK Željezničar

Ko je Eldin Diglisić? Obogatio se slično kao i Azmir Husić, plaća radnike hiljadu dolara sedmično

A. Čaušević

FK Željezničar je u nedjelju navečer obavijestio javnost da je počeo pregovore sa potencijalnim strateškim partnerom, Eldinom Diglisićem.

Ruže na Grbavici ne cvjetaju još od pojave koronavirusa. Dojam je da pandemija koja traje skoro dvije godine nije pogodila niti jednog premijerligaša kako je to slučaj sa Željezničarom.

Kao prvi spasitelj predstavio se Semir Cerić, ali njegov mandat na funkciji predsjednika trajao je nekoliko mjeseci. Dojam je da je brže otišao nego što je došao. U suštini nije ostvaren nikakav pomak.

Nove promjene u rukovodstvu desile su se ljetos kada je na funkciju predsjednika izabran Nazif Hasanbegović, a nakon toga je izabrana i nova Skupština FK Željezničar za čijeg je predsjednika izglasan Edin Cernica.

Od tada se krenulo u potragu za novim strateškim partnerom, a upravo je Cernica potpisao povjerljivi ugovor o modelu saradnje sa Diglišićem.

"U narednom periodu, pristupit će se procesu analize potencijalnog modela saradnje, a u tom procesu vršit će se razmjena podataka koja je striktno definisana ugovorom o povjerljivosti koji je u ime Kluba potpisao predsjednik Skupštine, Edin Cernica.

Oglasi

Kako bi se Klub u potpunosti zaštitio u ovom procesu, formiran je zvanični tim za pregovore koji će biti zadužen za daljnju komunikaciju sa potencijalnim partnerom i rad na pronalasku održivog modela saradnje. U slučaju pozitivnog ishoda pregovora, imenovani tim će prijedlog saradnje dostaviti delegatima Skupštine Kluba na razmatranje i eventualno izglasavanje. Pregovarački tim sačinjavaju svi aktuelni predsjednici organa Kluba, delegat iz Skupštine koji je koordinator Radne grupe za izradu Strategije Kluba za period 2021 – 2025, jedan član te iste Radne grupe i dugogodišnji sponzor Kluba, jedan bivši predsjednik UO Kluba, kao i predstavnik UNFKŽ", saopšteno je iz FK Željezničar.

Dišiglić je Sarajlija koji je u SAD stigao 1997. godine kako bi studirao i učio engleski jezik. Nakon što je jedan dio radio u bankarstvu, posvetio se špediciji i logistici.

Interesantno da se bavi sličnim poslom kao i Azmir Husić, "alfa i omega" Tuzla Cityja koji je vlasnik prevozničke firme BiHExpress.

Diglišić je osnovao 2007. godine autoprevozničku kompaniju pod nazivom ShipEX. Počeo je s jednim kamionom, a u međuvremenu je doživilo značajan rast te sada na raspolaganju ima 350 kamiona.

Oglasi

Sarajlija je ujedno predsjednik i generalni direktor ove fime koja na godišnjem nivou ima promet od 100 miliona američkih dolara.

On je nastanjen u Salt Lake Cityju gdje je poznat kao osoba koja itekako obraća pažnju na dešavanja u svojoj sredini tako je u januaru 2018. godine uputio veliku donaciju za pomoć pogođenim od urgana.

"Gledam ove ljude i znam kroz šta prolaze. Potrebno im je sve, ispravna je stvar što smo ovo napravili", kazao je tom prilikom Diglišić.

Prema nekim podacima vozači u njegovoj kompanije godišnje imaju platu od oko 60.000 dolara, odnosno više od 1100 dolara sedmično ne računajući bonuse.

Diglišić je pregovor sa FK Željezničar počeo na osnovu javnog poziva objavljenog u julu. Ostaje da se vidi da li započeti pregovori znače i rastjerivanje sivih oblaka iznad Doline ćupova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
Možemo mi pričati i ovo i ono i protiv Azmira, i tako dalje, ali mi jednostavno trebamo ove ljude za bolju budućnost. Dokazali smo u posljednjih 20 godina da bez njih ne ide na bolje.
39 0
user1582456981
E ako on dodjee bice neke nafake a doci ce vjerujmo u to
22 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi