U Banja Luci se slavi kao da je Srbija prvak svijeta

Stižu prvi snimci

U Banja Luci se slavi kao da je Srbija prvak svijeta

Admin Čaušević

Srbija se direktno plasirala na Svjetsko prvenstvo nakon što je u direktnom duelu za prvo mjesto u grupi na gostovanju pobijedila Portugal sa 1:2. 

Nakon zaista jedne od najvećih pobjeda od nezavisnosti ove zemlje počelo je veliko slavlje širom Srbije, ali i u pojedinim gradovima u Bosni i Hercegovini.

Svakako se najviše ističe Banja Luka gdje su se mnogobrojni građani radovali kao da je Srbija prvak svijeta.

Nekoliko stotina Banjalučana je sa navijačkim šalovima i zastavama Srbije izašalo na ulice kako bi proslavili trijumf.

Viorile su se zastave, pjevale pjesme i palile baklje. Djelić atmosfere možete pogledati u video prilogu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

[twitter]https://twitter.com/1qZ3l57IkVJBIbH/status/1460007159551434759[/twitter]

Istovremeno u gradu na Vrbasu su se formirale i kolone automobile, ore se sirene i nema sumnje da će se slaviti do duboko u noć.

Top Komentari

Lewa_9
Bolest.
28 3
mufidmemija1992
Sta vam smeta sto ljudi slave,i mi smo strumfali carsijom kad je Turska pobjedjivala i bibikali i mahali Turskim zastavama a tablice Bosanske.Cestitke nasim komsijama i da sto bolje prodju na svjetskom prvenstvu.RESPEKT.
12 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi