Internet preplavile fotografije Pjanićevih izlazaka, navijači ga smatraju krivcem za neuspjeh
Zamjere mu da često obilazi lokale umjesto da bude fokusiran na utakmice

Sve više kritikovan

Internet preplavile fotografije Pjanićevih izlazaka, navijači ga smatraju krivcem za neuspjeh

E. Škorić

Kažu da je uvijek najlakše biti general poslije bitke, ali činjenica je da je većina igrača reprezentacije Bosne i Hercegovine odigralo sramotan meč protiv Finske i da prema prikazanom neki možda i ne zaslužuju da budu tu gdje jesu. 

Ovo je uglavnom stav velikog dijela bh. javnosti, koja je blago rečeno razočarana posljednjim izdanjem i porazom od Finske, zbog čega će sutrašnja utakmica u Zenici s Ukrajinom biti "reda radi" i koja nam apsolutno ništa ne znači.

Pitanje je da li bi i pobjedom "Zmajevi" oprali ljagu sa sebe nakon onih užasnih 90 minuta subotnje "partije" na Bilinom polju. Nije bilo Edina Džeke i njemu nema šta da se prigovori, ali javnost je pronašla krivce u nekoliko reprezentativaca. Zapravo, rijetko koji je pošteđen kritika, no dojam je da je najviše njih usmjereno prema Miralemu Pjaniću.

Kapiten je bio u nedostatku Džeke, trebao je da bude naš ključni igrač, da nas povede prema baražu, ali Pjanić je skrivio penal (doduše, Šehić ga je spasio odbranom), odigrao kriminalno i dobio silne zvižduke s tribina, a u jednom trenutku čulo se skandiranje "Pjanić napolje", što je zaista jako bolno za jednog igrača. Jer, priznat ćete, ništa ne boli kao "nacionalno kritikovanje".

Možda bi Pjanić mogao da prebrodi kritike u Barceloni ili Bešiktašu, ali zvižduke punog zeničkog stadiona i ne tako lako.

Oglasi

Pjanić je očigledno izgubio sav kredit i povjerenje navijača Bosne i Hercegovine, a bio je toliko omiljen. Sada se očekivano prati svaki njegov pogrešan korak, a društvenim mrežama dijele se fotografije Pjanića snimljene u noćnim izlascima, no za njih nije ustanovljeno kada su tačno napravljene i da li se odnose na period prije ili nakon meča protiv Finske.

Kada je izabrao BiH ispred Luksemburga kao veliki talent evropskog nogometa, cijela nacija ga je slavila, pratila ga od Metza, preko Lyona, Rome, Juventusa, Barcelone, pa do Bešiktaša, mrzila selektore koji su ga "stavljali na pogrešnu poziciju", tražili da mu se omogući veća sloboda u igri, no nakon svega, zvižduci, kritike, razočarenje, poziv na oproštaj od reprezentacije...

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWHqik7I-sl/[/instagram]

31-godišnji veznjak ima 103 nastupa u dresu BiH i 15 pogodaka, a prvi meč odigrao je još 20. avgusta 2008. godine. Sa Zmajevima je do sada jedino uspio da izbori Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a u Kataru naredne godine ga, poput ostatka bh. tima, neće biti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ostaje nam da čujemo vaš glas i da nam to kažete u anketi ispod - da li ste zadovoljni igrama Miralema Pjanića u dresu BiH u ovim kvalifikacijama? Važno je napomenuti da je za glasanje u anketi potrebno biti član portala, a ako već niste, registrujte se OVDJE.

Top Komentari

bosnjak19781998
Klošarčina kalesijska, nije ga sramota ljudi što su stojali u redu satima da dobiju kartu, što su putovali po 12 sati da dođu bodriti svoju zemlju, i on ovakav pristup ima. Lijepo su jednom gospoda Lulić i Begović rekli kako stvari stoje, a vi ih razapeli ovdje
60 14
crni1000
Pa sta Pjanic nesmije da ide u izlazak? Glupost!!!
12 35

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti