Miralem Pjanić izjavom podigao na noge navijače Bešiktaša
Foto - EPA

Po povratku u Tursku

Miralem Pjanić izjavom podigao na noge navijače Bešiktaša

M. Šljivak

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) vratio se klupskim obavezama nakon neuspješne epizode u reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Pred 31-godišnjim veznim fudbalerom sada su novi izazovi u prvenstvu Turske i Ligi prvaka i od njega se u redovima istanbulskog velikana dosta očekuje.

Čini se kako Pjanić itekako uživa u Istanbulu i dresu Bešiktaša, a njegove riječi daju nagovještaj da bi u Turskoj mogao i ostati.

"Vodafone Parke je san za sve fudbalere", poručio je Pjanić za klupski magazin po povratku iz reprezentacije.

[twitter]https://twitter.com/_yakuptaskin/status/1461335455916605443[/twitter]

Ove riječi su izazvale euforiju među navijačima turskog prvaka. Smatraju da je ovo dokaz da Pjanić želi ostati u klubu i nakon isteka posudbe iz Barcelone.

Oglasi

Pjanić se jako dobro snašao u Istanbulu i igra sasvim dobro. Nastupio je osam puta za ovaj tim i upisao je četiri asistencije.

"Voljeli bismo kupiti Pjanića, ali sve zavisi od uslova"

Miralem Pjanić napustio je Barcelonu u finišu prelaznog roka i sreću je pronašao u redovima turskog prvaka Bešiktaša.

Nije bh. veznjak želio više trošiti vrijeme čekajući šansu u Barceloni kod Ronalda Koemana i odlučio je da ode.

To se ispostavio kao pravi potez. Pjanić igra dosta dobro u turskom prvaku, ali je najavio kako se narednog ljeta želi vratiti u Barcelonu.

"Da sam ostao ne bih igrao. Želio sam da pokažem ljudima šta mogu dok sam na terenu. Menadžeri su me zvali i rekli su mi da poštuju moju odluku i da ne razumiju zašto nisam igrao. Međutim, vraćam se u junu u Barcelonu", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bešiktaš će ipak pokušati da ga zadrži, a to je potvrdio predsjednik kluba Ahmet Nur Cebi.

"Voljeli bismo kupiti Pjanića, ali sve zavisi od uslova koje će postaviti on i Barcelona. On je svjetska klasa i nadam se da će nam naš budžet dozvoliti da ga kupimo", rekao je prvi čovjek Bešiktaša.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Predivan odnos. Kapiten nema mooda izaći pred bh javnost i podnijeti punu odgovornost, a podilazi navijačoma Bešiktaša. Pichka - polni organ, pyzda - karakterna osobina.
25 1
miki30
Zbog čega bi bili na nogama? Šta su dobili sa njim, ja neznam jeli imao makar jedan gol, jednu asistenciju pa da ih euforija pogodi.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi