Novi skandal u Francuskoj: Navijači Lyona pogodili Payeta flašom u glavu!

Meč odmah prekinut

Novi skandal u Francuskoj: Navijači Lyona pogodili Payeta flašom u glavu!

E. Čaušević

Mnogi su se radovali večerašnjem derbiju Lyona i Marseillea, ali je meč prekinut već u osmoj minuti.

Ove sezone na terenima u Francuskoj vidjeli smo nekoliko velikih skandala koje su izazvali huligani pojedinih klubova, a "tradicija" se nastavila i večeras u Lyonu.

Lyon je na svom terenu ugostio ekipu Marseillea, ali je meč prekinut već u osmoj minuti nakon što su navijači domaćeg tima napravili incident.

Naime, Marseille je uspio nakon jedne akcije da izbori korner, a Dmitri Payet je krenuo da isti izvede.

No, kada je došao do korner zastavice jedan od navijača Lyona pogodio ga je flašom u glavu nakon čega je Payet ostao da leži na terenu.

Oglasi

Ljekarski tim je ukazao pomoć veznjaku Marseillea koji se pridigao, ali je glavni sudija poslao igrače oba tima u svlačionicu i odlučio je da prekine utakmicu.

Još uvijek se čeka odluka oko toga da li će se meč Lyona i Marseillea uopšte nastaviti.

Payetu se slična stvar desila i u Nici u avgustu

Payetu se slična stvar desila i na samom početku ove sezone kada je Marsille gostovao u Nici.

Tada je u finišu utakmice također jedan od navijača flašom gađao Payeta, ali je on odlučio da uzme flašu i baci je ka navijačima Nice.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nakon toga je nastao totalni haos na terenu jer su pojedini navijači Nice uspjeli da utrče na teren i fizički se obračunaju s nekim od igrača Marseillea. Utakmica se tada nije nastavila, te je ponovljena nekoliko sedmica kasnije.

Top Komentari

Bhf111
Francuska je puna ovih migranata. Alziraca, Marokanaca i tako tih, i jednostavno svaki dan imaju probleme, pocelo je previse i na utakmicama. Ne znaci da su krivi za ovo sad, ali 80posto stvari rade oni
11 5
redbull
Ovi gori nego nasi u pl
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi