Ko je Hasbulla? Ima 18 godina, genetski poremećaj i cilj mu je da nauči Kur'an i postane alim

Postao planetarno popularan

Ko je Hasbulla? Ima 18 godina, genetski poremećaj i cilj mu je da nauči Kur'an i postane alim

E. Čaušević

Hasbulla Magomedov ponovo se našao u centru pažnje svjetske javnosti nakon što je objavljeno je UFC kupio prava za borbu protiv Abdua Rozika što bi mogao biti događaj godine ukoliko se to zaista ostvari.

Hasbulla Magomedov postao je planetarno popularan nakon što su ga Khabib Nurmagomedov i njegovi prijatelji primili u ekipu, te ovaj simpatični dečko putuje širom svijeta s njima.

On je postao nova internet zvijezda, a ukoliko koristite TikTok ili Instagram nemoguće je da niste naišli na neki od njegovih klipova.

Hasbulla je sada već poznat i kao Mini Khabib jer pokazuje veliku ljubav prema borilačkom sportu, a ne krije da mu je san da se jednog dana nađe u ringu što bi mu se čini se uskoro moglo i ostvariti.

Poznato je i da Hasbulla ima već 18 godina jer je rođen 2003. godine, ali je rođen s genetskim poremećajem zbog kojeg mu je rast zaustavljen u vrlo ranoj dobi i zbog toga izgleda kao dječak.

Hasbulla je težak svega 16 kilograma i visok skoro 110 centimetara, te dolazi iz ruskog grada Makhachkale odakle je i Khabib. Dagestanac je oduševio sve što je Hasbulli dao priliku da se druži s njim i što ga tretiraju s velikim poštovanjem.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUKc_IvAl7t/[/instagram]

Khabib mu je pružio priliku da maksimalno uživa u životu, a Hasbulla odiše zaista sjajnom energijom, te pokazuje da genetski poremećaj koji ima uopšte mu nije problem i ne želi na to da se osvrće.

Hasbulla je rođen s genetskim poremećajem koji je poznatiji kao dvarfizam (patuljasti rast), ali je odlučio da zbog toga ne želi cijeli život provesti tugujući već da mu je cilj da što bolje iskoristi svaki dan, te je primjer kako u životu ne treba odustajati jer nikada ne znate šta vas čeka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWip6p_s0D-/[/instagram]

On je ove godine postao punoljetan, ali mnogi su i dalje u čudu kada kaže da ima 18 godina, te mora da objašnjava zbog čega izgleda i dalje kao dječak.

Oglasi

U početku mu sva ta priča i medijska pažnja nisu odgovarali, ali se navikao na to i odlučio da od toga napravi sjajnu priču, ali i da zaradi novac preko društvenih mreža gdje ima ogroman broj pratitelja.

"U početku nisam bio sretan kada se toliko pričalo o meni, ali sam onda odlučio da se malo zabavim. Otvorio sam profile na TikToku i Instagramu i sada sam poznat. Priznajem da mi nije nimalo loše", rekao je Hasbulla nedavno.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWV6urDAbvj/[/instagram]

Hasbulla je priznao da često ide kod ljekara kako bi pratio svoje zdravstveno stanje, ali da mu oni ne mogu postaviti pravu dijagnozu, ali da je više navikao na takav način života i da se pomirio s tim.

Zanimljivo je da je nedavno Hasbulla priznao da mu je cilj da završi fakultet u narednim godinama, ali i da nauči Kur'an i u budućnosti da postane alim što mu je istinski cilj kako je priznao.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMFZ5WLlo41/[/instagram]

Hasbulla je na društvenim mrežama postao itekako popularan jer ga na Instagramu prati 1.2 miliona ljudi, a njegovo bogatstvo se sada procjenjuje na oko 100.000 dolara.

Ukoliko zaista dođe do borbe protiv Rozika onda je jasno da će njegovo bogatstvo biti znatno veće, ali sada je sve do UFC-a i organizacije meča jer su dobili mnogo negodovanja zbog toga što žele njih dvojicu poslati u ring samo kako bi i oni profitirali iz svega toga.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Psihopate i boesnici. Habibi idi lijecniku za glavu
1 14
amex
Fino ga gotive, nema sta.. :D
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi