Podrška ratnom zločincu i u Širokom Brijegu, šta čeka Nogometni savez BiH?

Fotografija Praljka i na Pecari

Podrška ratnom zločincu i u Širokom Brijegu, šta čeka Nogometni savez BiH?

E. Čaušević

Široki Brijeg je danas na svom terenu pobijedio Sarajevo sa 2:1 u meču 18. kola Premijer lige.

Na Pecari smo gledali dobru utakmicu i pored dosta lošeg terena, a na kraju je Široki uspio da pobijedi sa 2:1 nakon preokreta.

Sarajevo je povelo u 36. minuti kada je Bagarić pogodio mrežu nekadašnjeg tima za 1:0. No, na samom početku meča Široki je poravnao na 1:1, a strijelac je bio Mujan.

Bordo tim je od 56. minute igrao s igračem manje jer je Bodul dobio direktan crveni karton nakon što je ošamario Vukoju. Široki je do konačnog preokreta i pobjede došao u 85. minuti kada je Kurdić skrivio penal, a gol za 2:1 postigao je Vukoja.

Pored lošeg terena i pobjede Širokog Brijega današnji derbi obilježilo je i veličanje ratnog zločinca Slobodana Praljka od strane navijača domaćeg tima.

Navijači Širokog su okačili zastavu s likom Praljka koji je osuđen za ratne zločine u našoj zemlji. Praljak je prije četiri godine počinio samoubistvo u Haagu nakon što je potvrđena presuda protiv njega.

Oglasi

Istu scenu nažalost gledali smo i sinoć u Mostaru na meču Zrinjskog i Posušja. Navijači Zrinjskog napravili su istu stvar i sada je na potezu Disciplinska komisija NSBiH koja bi što prije morala da reaguje i kazni Zrinjski i Široki zbog skandaloznih poruka na tribinama.

Nakon nereda u Mostaru i napada na službena lica sazvana je hitna sjednica, a ostaje nam da vidimo da li će i nakon ovih skandaloznih poruka iz Mostara i Širokog Brijega biti isto ili će u Savezu sačekati da se stvari malo slegnu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Veličanje ratnih zločinaca na sportskim terenima je pojava koja se mora sasjeći u korijenu, a blage novčane kazne iz prošlosti pokazuju da to nije način da se stvari riješe.

Treba dodati da je NSBiH prije dvije godine kazni Široki zbog istog ispada kada su okačili fotografiju Praljka na Pecari. Tada je Široki kažnjen s 3.000 KM, te zatvaranjem sjeverne tribine na Pecari, a i prije četiri godine isti klubovi su bili kažnjeni zbog davanja podrške Slobodanu Praljku.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrniToma
vi trebate ustat pa reći Slobodan Praljak
8 33
King_Kenny
...ceka da neko okaci legalnu zastavu RBiH sa ljiljanima pa da toga kazne.
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi