Sarajevo vodilo, pa izgubilo na Pecari: Glupost Bodula i veliki preokret za trijumf Širokog

Vrijedna tri boda za domaće

Sarajevo vodilo, pa izgubilo na Pecari: Glupost Bodula i veliki preokret za trijumf Širokog

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Široki je u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Pecari savladao Sarajevo sa 2:1.

Težak teren za igru omeo je igrače da pokažu ono što najbolje znaju, ali smo ipak vidjeli sasvim dobru fudbalsku predstavu na Pecari.

Nakon što su uvodne minute pripale domaćim igračima, Sarajevo je to koje je imalo bolje situacije pred golom Širokog.

Đokanović je u 11. minuti uspio da se nađe u šansi, ali Miškić dobro raguje i spašava svoj gol.

Nakon toga smo gledali borben fudbal sa obje strane, no bez pravih šansi. Natopljen teren je otežavao igru i bilo je dosta problema u organizaciji napada.

Ipak, u 36. minuti meča gosti koriste jednu od rijetkih šansi u prvih 45 minuta. Pidro prolazi po lijevoj strani, ubacuje u sredinu, a Dražen Bagarić nekako uspijeva poslati loptu u mrežu za vodstvo gostiju od 1:0.

Oglasi

Ovim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme duela na Pecari.

Široki ofanzivnije ulazi u nastavak meča. Brekalo je ušao u igru umjesto Medića, a upravo je ovaj fudbaler zaslužan za izjednačenje domaćeg tima u 51. minuti.

Dobio je Brekalo loptu na lijevoj strani, šutirao je prema golu, a u petercu je Tonći Mujan usamljen i on je taj koji šalje loptu u mrežu za 1:1.

Pet minuta kasnije Sarajevo ostaje sa igračem manje. Nervozni Darko Bodul šamarom udara Vukoju, a sudija Petrović mu pokazuje direktan crveni karton.

Napadač Sarajeva se potom uz salve psovki pokušao obračunati i sa navijačima domaćeg tima i morali su ga smirivati pripadnici osiguranja.

Oglasi

Nije Široki uspio da stvori pravu šansu pred golom Sarajeva iako je imao igrača više, ali domaći ipak tižu do pobjede u samom finišu. U 85. minuti Kurdić pravi penal nad Lukićem, a Vukoja zabija za pobjedu Širokog od 2:1.

Atmosferu na tribinama ponovo je pokvarilo skandiranje ratnom zločnicu Praljku i Široki bi zbog toga ponovo mogao biti kažnjen.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Široki Brijeg - Sarajevo 2:1

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Musa, Ikić, Ćavar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Lazić, Đokanović, Bodul, Velkoski, Bagarić, Ševelj, Palić, Kurdić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SonPen1946
Transparent ratnog zlocinca i dalje ne spominjete ?
33 4
amer8
Koji ste vi portal, oca vam je*em, ne spominjete genocidaša na tribinama
23 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi