NSZDK reagovao na jučerašnje saopštenje NK Čelik

Ograđuju se

NSZDK reagovao na jučerašnje saopštenje NK Čelik

E. Ganibegović

Povodom kazne koju je dobio NK Čelik, zvanično se saopštenjem danas oglasio Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona.

Njihovo saopštenje, koje je reakcija na saopštenje NK Čelik od jučer, prenosimo u cjelosti:

"Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona, radi istinitog informisanja sportske javnosti u BiH, ovim putem javno reaguje na saopćenje NK "Čelik" Zenica od 02. 12. 2021. godine u kojem je, slučajno ili ne, pogrešno adresiran eventualni krivac za izrečene sankcije NK "Čelik" Zenica zbog dešavanja na utakmici 14. kola Druge lige Federacije BiH grupa "Centar", NK "Čelik" Zenica — NK "Bosna" Visoko.

Kao eventualni krivac za izrečene sankcije označen je Nogometni savez Zeničko-dobojskog kantona, tačnije Disciplinska komisija NSZDK, u čijoj nadležnosti NIJE takmičenje u Drugoj ligi Federacije BiH grupa "Centar". U prilog navedenom ističemo da su svi klubovi Druge lige Federacije BiH grupa "Centar" o nadležnostima, članovima takmičarskšh organa i vodstvu takmičenja od strane Nogornetnou saveza ZDK obaviješteni 13. 07. 2021. godine.

lzvršni odbor NS Federacije BiH, na sjednici od 07. 07. 2021. god., donio je dvije Odluke i to: Odluku o imenovanju takmičarskih organa Druge lige NS Federacije BiH "Centar" za takmičarsku 2021/2022. sezonu, u kojoj se za komesara takmičenja za takmičarsku sezonu imenuje Jasmin Memišević (NSZDK), za komesara za sudenje imenuje Salem Kundo (NSBPK) i za disciplinskog sudiju Aldin Avdić (FS Kantona Sarajevo).

Druga Odluka vezana je za sjedište i takmičarske organe Druge lige NS Federacije BiH grupa "Centar" i to:

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

  • Komesar za takmičenje je iz NS Zeničko-dobojskog kantona.
  • Komesar za suđenje je iz FS Bosansko-podrinjskog kantona,
  • Disciplinski sudija je iz FS Kantona Sarajevo,
  • Tehnički sekretar je iz NS Zeničko-dobojskog kantona.

U članu 4. navedene Odluke, za obavljanje poslova i zadataka koji proizilaze iz organizacije takmičenja, imenovani su odgovorni lzvršnom odboru NS Federacije BiH, a kontrolu rada organa vršiće nadležne komisije NS Federacije BiH i Sekretarijat za takmičenje NS Federacije BiH shodno odlukama lzvršnog odbora NS Federacije BiH.

lz navedenih činjenica jasno je u čijoj je nadležnosti takmičenje Druge lige Federacije BiH grupa "Centar", pa ovom prilikom još jednom naglašavamo da se nadamo da adresiranje eventualne krivice na NSZDK nije bilo s namjerom. Iskreno se nadamo da če NK "Čelik" Zenica, ali i svi ostali klubovi Druge lige Federacije BiH grupa "Centar" u budućnosti svoja prava potražiti kod nadležnih saveza, a i da će ti isti organi pokazati profesionalnost i svaki slučaj rješavati nepristrasno u potpunosti poštujući važeće propise N/FS BiH."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Podrska za NSZDK. Celice, navijaci ne igraju lopte, neg igraci, njiha treba pustit da se ganjaju po terenu, ne ove neandertalce sa tribine.
0 2
denimen9
Naprave 45 saveza i onda prenose odgovornost. Dobra je ova naša država samo što su ljudi u njoj takvi debili da ne mozes vjerovat
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi