Nurkićeva fenomenalna partija u sjeni slučajnog nokautiranja protivnika laktom

Blazersi izgubili od Clippersa

Nurkićeva fenomenalna partija u sjeni slučajnog nokautiranja protivnika laktom

A. Čaušević

Fenomenalna partija Jusufa Nurkića protiv LA Clippersa nije bila dovoljno Portland Trail Blazersima da se ostvari pobjeda. 

Blazersi su na domaćem parketu izgubili od Clippersa rezultatom 102:90, a bh. reprezentativac je bio veoma blizu da ostvari učinak karijere.

Nurkić je za 30 minuta koliko je proveo na parketu ubacio 31 poen, uspio je postići i jednu trojku, imao je pet skokova te po asistenciju i blokadu.

Inače, svoj najefikasniji susret u NBA ligi bh. centar je imao u martu 2017. godine kada je Denver Nuggetsima postigao 33 poena.

Nurkićeva sjajna partija prošla je u sjeni slučajnog nokautiranja protivnika laktom u borbi pod košem kada je zadao žestok udarac Isaiahu Hartensteinu.

"Dobro sam. Samo me udario u vrat. Na početku je malo boljelo, ali sada sam odlično", kazao je košarkaš Clippersa poslije meča.

Susret je bio poprilično izjednačen, a pobjednik je odlučen posljednoj dionici kada su gosti uspjeli slomiti otpor domaćina i stići do nove pobjede.

Nurkić je imao podršku Normana Powella sa 29 pooena, dok su goste predvodili Paul George sa 21 ubačajem, a pratili su ga Marcus Morris Sr. sa 17 i Reggie Jackson sa 16.

Top Komentari

epa
al se poigrao sa zubcem kao sa bebom
4 1
Nije.bitno
Nije ovo meni bas ni slucajno
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi