Kišna noć u Andaluziji donijela poklon Realu: Barcelona obradovala najvećeg rivala

Bez pobjednika na Sanchez Pizjuanu

Kišna noć u Andaluziji donijela poklon Realu: Barcelona obradovala najvećeg rivala

A. Čaušević

U zaostalom susretu španske La Lige Sevilla i Barcelona su odigrali 1:1. 

Oba gola na stadionu Sanchez Pizjuan su viđena u prvom poluvremenu. Interesantno da su pala na skoro pa identičan način, odnosno nakon kornera.

Iako je tokom cijelog meča padala jaka kiša tribine su bile odlično popunjene, na kraju se nisu radovali navijači ni jednog ni drugog kluba. Moglo bi se reći da je najviše razloga za slavlje imao Real Madrid.

Sevilla u vodstvo dolazi u 32. minuti. Rakitić je poslao prizemni pas iz kornera, a mrežu je zatresao Papu Gomez za oduševljenje domaćih pristalica. Gol pogledajte ovdje.

Barcelona izjednačujući gol postiže u posljednjim momentima prvog dijela. Dembele je odlično izveo korner, a Araujo je još bolje skočio i vratio stvari na početak. Gol pogledajte ovdje.

Drugo poluvrijeme obilježio je detalj iz 64. minuta kada Kounde dobija direktan crveni karton nakon što je loptom pogodio Jordija Albu.

Dojam je da je Alba malo i pretjerao u svemu, ali kako je namjera bila evidentna, isključenje je i više nego opravdano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U preostalom dijelu meča obzirom na igrača više pobjedi su bili bliži gosti. Najbolju priliku imao je Dembele koji je u 84. minuti pogodio stativu.

S podjelom bodova u Andaluziji Real Madrid je stekao pet bodova u odnosu na prvog pratitelja Sevillu, dok je Barcelona sada na 28 poena i dalje je van pozicija koje donose Ligu prvaka naredne sezone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1636219156
Od 90 minuta bar 20 sam gledao valjanja igrača Barse. Crveni karton trebao i Alba dobiti jer je šugav igrač, a onaj Biskvit keks ( Busquets ) antitalenat, jedino što zna je vratiti loptu do prvog. Dembele odličan, a oni novi talenti sve gori od goreg, bolje Krkića da vrate.
6 11
user1621626775
Ova Barselona je mrtva prosjecna ekipa ubice ih Napoli!! Nezz samo gdje su iskopali sve ove silne "talent" ?? Ni glave ni repa.
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi