Salihamidžić i Bayern u ozbiljnom problemu: "Koristili su svoju moć kako bi kršili zakon"
Foto - EPA

Istraga započela

Salihamidžić i Bayern u ozbiljnom problemu: "Koristili su svoju moć kako bi kršili zakon"

M. Šljivak

Čelnici minhenskog Bayerna Oliver Kahn, Hasan Salihamidžić i Karl-Heinz Rummenigge našli su se pod istragom njemačkih vlasti zbog neregularnosti u poslovanju.

Prethodnih godina Bayern je zapošljavao mlade trenere i maksimalno je koristio njihove usluge, ali su 'zaboravili' da ih plate.

Umjesto minimalnih 47 sati većina trenera je radila 100 do 120 sati za platu od 450 eura, a kada bi se pobunili dobili bi odgovor da ima mnogo drugih trenera koji žele raditi.

Salihamidžić i ekipa se terete da su iskoristili svoju moć kako bi prekršili zakon o minimalnoj plati, da su izbjegavali plaćanje poreza i krivotvorili dokumente.

Trenere koji su podnijeli tužbu protiv Bayerna zastupa advokat Andreas Waldschmidt koji je govorio o zakonima koje su čelnici Bayerna prekršili.

"Srž tužbe je nelegalno iskorištavanje radnika, finansijski i nematerijalno. Tražili su dosta od radnika, a malo su vraćali", rekao je advokat za Sky Sports i dodao je:

Oglasi

"Njihovo ponašanje je bilo skandalozno. Ne radi se samo o jednom čovjeku već o velikom broju trenera. Doslovno su im govorili - Ako ti nećeš, imamo deset drugih koji hoće".

Istraga u ovom slučaju je već počela, a u ime Bayerna se oglasio direktor Oliver Kahn.

"Moram istaći da potpuno surađujemo s vlastima u ovoj istrazi. U našem je interesu da se ovo sve raščisti", rekao je Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tokom januara bit će ispitani brojni svjedoci, nakon čega će tužilaštvo odlučiti hoće li biti podignute i eventualne optužnice.

Pored tri poznata imena među optuženima su još Jan-Christian Dreesen i Andreas Jung, zamjenik predsjednika te član uprave.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...lopovski klub,mafija kao i Juventus.
4 11
MaDaj
Znam da je ovo “velika vijest” za bosance jer se može pričati o Hasanovom “lopovluku”, medjutim u civiliziranom svijetu jasno je da je ovdje slučaj para i ničega drugog. Dakle i ako istraga pronađe da je bayern kršio radne propise sve sto će se desiti je isplata trenera uz mali bonus za “pretrpjelu glavobolju” i to je to.
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi