Ko koga laže? Đoković 16. decembra pozitivan, a 17. uručivao pehare mladim teniserima

Je li nalaz lažiran?

Ko koga laže? Đoković 16. decembra pozitivan, a 17. uručivao pehare mladim teniserima

Edmir Škorić

Novak Đoković i dalje se nalazi u Melbourneu u hotelu Park nakon što mu je odbijen zahtjev za australsku vizu.

Australske vlasti odbile su pustiti Đokovića da uđe u državu, pa je morao ostati izolovan u hotelskoj sobi, a u ponedjeljak će biti poznato konačno hoće li najbolji teniser svijeta nastupati na Australian Openu ili će biti deportovan za Srbiju.

Danas su njegovi advokati u žalbi na odluku dostavili dokumente u kojima su naveli da je prebolio koronu u decembru. Preciznije, oni navode da je 16. decembra Novak bio pozitivan na koronavirus.

U dokumentima priloženima sudu i koje je objavila australska vlada advokati Novaka Đokovića pišu da je njihov klijent "ostvario pravo na iznimku od pravila o nužnom cijepljenju prilikom ulaska u Australiju zato što se 16. decembra prošle godine zarazio koronom".

No, interesantno da je tog dana Đoković bio na svečanosti u muzeju Pošte Srbije na predstavljanju prihodnih poštanskih maraka "Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta".

Oglasi

Dan kasnije Novak je bio okružen mnogom djecom kojoj je dijelio pehare. Na fotografiji sa tog događaja, baš kao i dan ranije, nije imao masku niti se pridržavao epidemioloških mjera.

U Teniskom centru Novak na Dorćolu Đoković je podijelio pehare najboljim sudionicima Masters turnira (prva tri mjesta) do 12, 14, 16 i 18 godina, odnosno prvima s rang liste do 12, 14, 16 i 18 godina. Predsjednik Teniskog saveza Beograda Milan Slavković uručio je Novaku ikonu Bijelog Anđela za sve što je učinio u teniskom sportu, sportu uopće, za sva dostignuća i plemenitost koju svakodnevno čini širom planeta, što je jedinstven i unikatan heroj Srbije, sporta i ljudi širom svijeta."

S obzirom na to da je 16. prema dostavljenim papirima bio pozitivan na koronavirus, nerealno je da je rezultate eventualnog testiranja saznao 17. navečer. 

Nakon objave ovih dokumenata, srbijanski teniski as moraće objasniti i da li se kretao među djecom svjestan da je u tom trenutku pozitivan na Covid što bi svakako bio katastrofalno neodgovoran potez.

Top Komentari

Brazuka
Jasno je da se radi o raskrinkanom prevarantu
19 1
user1640613707
Da ne ponavljamo šta je rekao DOBRICA ĆOSIĆ O SRBIMA I LAŽIMA....
18 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi