Kada se i gdje Novak zarazio koronavirusom: Igrač Barcelone je "kriv" za sve?

Srbijanski teniser i dalje u iščekivanju presude

Kada se i gdje Novak zarazio koronavirusom: Igrač Barcelone je "kriv" za sve?

Edmir Škorić

Advokati Novaka Đokovića danas su naveli u dokumentima koje su priložili sudu kako je najbolji teniser svijeta 16. decembra bio pozitivan na koronavirus.

Na osnovu tih dokumenata je Đoković dobio medicinsko izuzeće za ulazak u Australiju, ali mu granična policija nije dozvolila ulazak u tu zemlju, pa je on i danas u pritvoru u Melbourneu.

Đoković je navodno 16. decembra bio pozitivan na koronavirus, a pošto ga je prebolio, on bi trebao da bez problema uđe u Australiju i ovi dokumenti koji su dostavljeni sudu mogli bi na koncu srbijanskom teniseru donijeti pobjedu na sudu u ponedjeljak, te bi mogao zaigrati na Australian Openu.

Inače, samo dva dana prije navedenog 16. decembra je Đoković pratio euroligašku utakmicu između Crvene zvezde i Barcelone, a tada je nastala i "sporna" fotografija sa igračem katalonskog tima Nigelom Hayes-Davisom, koji je nakon meča saznao da je pozitivan na koronavirus.

Svi ostali igrači Barcelone su negativni na testiranju na koronavirus, osim Hayes-Davisa, koji je morao u izolaciju.

Velike su šanse da se baš tada zarazio Đoković, koji je 16. decembra prisustvovao događaju na kojem je Pošta Srbije predstavila jedinstveno izdanje prigodnih poštanskih maraka "Tenis: Novak Đoković, prvi reket svijeta".

Inače, što se tiče medicinskog izuzeća, to što je Đoković prebolio koronavirus može da bude olakšavajuća okolnost, no postoji isto tako informacija da je Tenis Australija promijenila naknadno pravilo Federalne vlade da teniseru mogu da uđu u zemlju ukoliko su preležali kovid u posljednjih šest mjeseci ili ga imaju u trenutku kada su željeli da prime vakcinu.

Vjerovalo se da je bilo dovoljno da je osoba preležala koronavirus nakon 31. jula 2021. godine, ali se naknadno pravilo promijenilo, a čini se da igrači nisu na najbolji način informisani o tome.

Kako god, u ponedjeljak će pasti konačna odluka o Đokoviću - hoće li zaigrati na Australian Openu gdje napada 21. Grand Slam titulu ili će morati nazad u Srbiju.

Top Komentari

GuiliDamou
Cuj u pritvoru u Australiji!? Dajte ljudi ne preuvelicavajte, pravite od muhe slona. Ako hoce nek postupi po pravilima te zemlje u kojoj je, ako nece, nece igrati, samim tim Australian open je ostecen i neregularan i to je to, ha ja…
3 0
LiliKes
je6o vas djokovic vise
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi