Novi trener, stari problemi - Matthias Fanimo

Nije ga bilo na prozivci

Novi trener, stari problemi - Matthias Fanimo

E. Ganibegović

Matthias Fanimo duže vrijeme zadaje glavobolju navijačima FK Sarajevo.

Engleski fudbaler bio je u nemilosti bivšeg trenera Gorana Sablića i propustio je dosta utakmica Bordo tima u jesenjem dijelu sezone, a danas je stigao novi hladan tuš svima koji u srcu nose bordo boju.

Novi trener Aleksandar Vasoski održao je prozivku i prvi trening u Butmiru, ali tu svoje mjesto nije našao Matthias Fanimo. Nije poznato zbog čega, pa samim tim ni jesu li razlozi opravdani ili ne.

Podsjetimo, Fanimo ugovor sa Sarajevom ima do ljeta 2023. godine i ukoliko neko želi da ga dovede na Koševo će morati uplatiti određeno obeštećenje. Interes za njega pokazivali su njemački niželigaši, kao i pojedini klubovi iz Turske i Južne Koreje.

Sjajni krilni fudbaler je u svojoj prvoj sezoni u bordo dresu bio zaista fantastičan sa postignutih 13 golova u svim takmičenjima, očekivalo se da u tekućoj takmičarskoj godini 2021/22 postane nosilac igre Sarajeva, ali to nije bio slučaj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovoj sezoni je zbog adminstrativnih problema (radna dozvola) i pozitivnog testa na koronavirus skupio samo deset nastupa uz dva gola i jednu asistenciju.

Fanimo je u BiH stigao prije skoro tri godine kada je potpisao za Mladost gdje je igrao odličan fudbal nakon čega je uslijedio zaslužen transfer u Sarajevo, međutim na Koševu je nešto "puklo" te je osvajač Kupa BiH jako blizu gubitka odličnog igrača. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
E vala ovo je sada do njega, veze nema sa Sablicem. Kako je idiotu u interesu da barem ne trenira sa klubom sa kojim ima ugovor? Nije mi jasan…. Da sam ja netko: dobio bi poziv jos jedan i onda kaznu da sve plate do isteka ugovora ne dobije. Sto me iznervira bezze
9 1
mehamda
Nek čisti snijeg po terenu i dati mu 500 platu dosta mu lik se nafuro da je Mesi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti