Inter u zadnjim sekundama osvojio Superkup: Prvi trofej za Edina Džeku otkako je došao u Italiju!

Alexis Sanchez junak Nerazzurra

Inter u zadnjim sekundama osvojio Superkup: Prvi trofej za Edina Džeku otkako je došao u Italiju!

E. Škorić

Nogometaši Intera osvojili su Superkup Italije pošto su golom Alexisa Sancheza u 120. minuti pobijedili Juventus s 2:1 u finalu.

Na stadionu Giuseppe Meazza u Milanu Inter je odmjerio snage s Juventusom u borbi za prvi trofej u sezoni i općenito u 2022. godini. Na kraju, Inter slavi golom praktično na isteku vremena, a junak je bio rezervista Alexis Sanchez.

Inter je kao prvak Italije bio barem blagi favorit protiv osvajača Kupa. Bukmejkeri su više vjerovali Interu zbog trenutno sjajne fore u odnosu na formu Juventusa, ali i zbog velike probleme koje s igračkim kadrom ima trener Stare dame Massimiliano Allegri.

Ipak, Juve je bio sjajan rival Interu tokom cijelog meča večeras, pa smo gledali dosta izjednačen duel i veliku borbu do samog kraja, koja je trajala 120 minuta.

Inter je bolje otvorio meč, ali nakon dvije - tri šanse koje nisu iskorištene, stigao je pogodak na drugoj strani. Alvaro Morata je dobro ubacio s lijeve strane, Weston McKennie glavom loptu poslao iza leđa Samira Handanovića.

Samo desetak minuta kasnije Inter dolazi do izjednačenja. Edin Džeko se lukavo postavio i izborio penal u duelu sa De Sciglijom, a Lautaro Martinez je bio precizan s 11 metara.

Do kraja prvog dijela Inter je preko Ivana Perišića mogao do preokreta, ali je ostalo 1:1. Fernardo Bernardeschi je imao sjajnu šansu za Juve na početku dugog dijela, no bio je zamalo neprecizan.

Veoma dobru priliku ne koristi Denzel Dumfries za Inter u 59. minuti, a u preostalih pola sata skoro da nismo vidjeli nijednu pravu priliku, pa su se igrali produžeci. Kada se činilo da će se izvoditi penali, Sanchez uspijeva postići gol i Inter osvaja prvi trofej u 2022. godini. Ujedno, Džeko je osvojio svoj prvi trofej otkako je stigao u Italiju 2015. godine!

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Džeko je teren napustio u 76. minuti zajedno s Martinezom, a svoje pozicije ustupili su Alexisu Sanchezu i Joaquinu Correi.

OVDJE pogledajte gol Sancheza za veliko slavlje Intera, koji je stigao do šestog trofeja Superkupa Italije u svojoj historiji.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarajevski_Marlboro
Zasluženo, Edin je zaslužio trofej sa Interom!
38 2
vence
Zasluzeno! Cestitke interu
22 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi