Batistuta Gabriele za tebe je Škoro Pele: U Meksiku zabio samo jedan gol, a o njemu se i danas priča

Jedan od najboljih napadača u historiji Premijer lige BiH

Batistuta Gabriele za tebe je Škoro Pele: U Meksiku zabio samo jedan gol, a o njemu se i danas priča

E. Čaušević

Legendarni Alen Škoro sigurno je jedan od najboljih napadača u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine, a o pojedinim golovima koje je postigao u dresu Sarajeva se i danas priča.

Škoro je za Sarajevo debitovao 1999. godine i već tada je bilo jasno da je riječ o sjajnom fudbaleru. Nakon svega godinu dana napustio je Koševo i prešao u Olimpiju, a već narednog ljeta napravio je fantastičan transfer kada je potpisao za Marseille.

Ipak, u Marseilleu se Škoro nije dugo zadržao, te se 2002. godine vratio u Sarajevo što je bio odličan potez. Odigrao je dvije odlične sezone za bordo klub, a nakon toga ponovo je uslijedio odlazak.

Škoro je potpisao za GAK za koji je igrao tri sezone s velikim uspjehom, a nakon toga odigrao je i jednu sezonu za Rijeku.

Legendarni napadač se u Sarajevo vratio ponovo na ljeto 2009. godine, te je i to bio odličan potez. Odigrao je fantastičnu sezonu u kojoj je zabio skoro 20 golova, a onda je na ljeto 2010. godine sve iznenadio odlaskom u Meksiko.

Škoro je u dalekom Meksiku igrao za Queretaro za koji je uspio da upiše deset nastupa i zabio je samo jedan pogodak, ali gol o kojem se i danas priča.

Svoj jedini gol za meksički klub bh. napadač je zabio u pobjedi protiv ekipe Pumas kada je u samom finišu meča škaricama zabio pogodak za 2:1 i erupciju oduševljenja na stadionu Queretara.

Nakon što je napustio Meksiko odlučio se početkom 2011. godine vratiti u Evropu. Škoro je igrao zatim za Austriju iz Klagenfurta, a karijeru je završio u januaru 2013. godine nakon polusezone u Olimpiku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada je Škoro imao 32 godine i mnogi su smatrali da je prerano otišao u penziju. Nakon toga posvetio se drugim stvarima u svom životu i legendarnog napadača Sarajeva baš i ne možemo vidjeti tako često u medijima.

Navijači Sarajeva su tada imali i sjajno skandiranje s tribina vezano za ovog nekadašnjeg napadača: "Batistuta Gabriele za tebe je Škoro Pele", orilo se nekada na stadionu Koševo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

shokato
Najbolji igrac poslije Haseta ikad u Sarajevu !!
6 3
enko
Primjer kako menadjeri uniste igraca.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi