Lewandowski natrpao mrežu Kolna, zakuhava se borba za Ligu prvaka

19. kolo Bundeslige

Lewandowski natrpao mrežu Kolna, zakuhava se borba za Ligu prvaka

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 19. kola njemačke Bundeslige.

Minhenski Bayern je kao gost s 0:4 razbio Koln. 

Prvi gol vidjeli smo već u devetoj minuti. Muller asistent, a Lewandowski pogađa za 0:1. Petnaestak minuta poslije, Muller ponovo asistent, a Tolisso duplira vodstvo prvaka Njemačke.

U 31. minuti Uth je pogodio mrežu Neuera, ali mu je gol poništen zbog ofsajda. To je bilo otprilike sve što smo vidjeli od Kolna.

U drugom poluvremenu show Sanea i Lewandowskog. Nijemac dva puta asistira, a Poljak dva puta pogađa u kompletira hat-trick za konačnih 0:4.

Union Berlin je na svom terenu s 2:1 savladao Hoffenheim. Vodili su gosti od 16. minute autogolom Baumgartla, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Voglsammer. Pobjedu timu iz glavnog grada donosi Promel u 73. minuti utakmice.

Oglasi

Leipzig je na gostovanju kod Stuttgarta opravdao ulogu favorita i slavio s 0:2. Silva je doveo goste u vodstvo iz penala u 11. minuti, a Nkunku u 70. minuti potvrđuje pobjedu.

Mainz je s minimalnih 1:0 pogotkom St. Justea u 48. minuti slavio protiv Bochuma, a treba istaći da je Bochum imao priliku da dođe do vodstva u 32. minuti, no Polter je bio neprecizan s 11 metara.

Jedinu utakmicu su na Volkswagen Areni odigrali Wolfsburg i Hertha.

Od 18:30 sastaju se Borussia Monchengladbach i Bayer Leverkusen, a podsjetimo da je jučer Borussia Dortmund s 5:1 deklasirala Freiburg.

Bayern je sada s 46 bodova prvi na tabeli sa šest poena ispred Borussije, a borba za Ligu prvaka je itekako interesanta. Razlika u broju bodova od trećeg do desetog mjesta je samo četiri, a redom se tu nalaze Hoffenheim, Union Berlin, Freiburg, Leverkusen, Leipzig, Koln, Mainz i Eintracht Frankfurt.

Oglasi

Bundesliga, 19. kolo:

Koln - Bayern 0:4

Union Berlin - Hoffenheim 2:1.

Stuttgart - Leipzig 0:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz - Bochum 1:0

Wolfsburg - Hertha 0:0 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Od ostalih vijesti nebo je i dalje plavo.Koja je novost bajern dobio 0-4 superjakog Kelna.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi