Oglasio se i Aleksandar Vučić: Tužilac laže! Mi nećemo ovako vratiti Australcima

Predsjednik Srbije

Oglasio se i Aleksandar Vučić: Tužilac laže! Mi nećemo ovako vratiti Australcima

E. Ganibegović

Novak Đoković bit će deportovan iz Australije i neće nastupiti na prvom Grand slamu sezone, odluka je vlasti ove zemlje.

Nakon svega oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji tvrdi da je tužilac lagao.

"Farsa s gomilom laži. Tužilac laže! Besmislen proces. Rekli su da je ispod 50 posto vakcinisano u Srbiji, a taj broj je 58. Nemojte da lažete! To je broj mnogo veći nego u zemljama Evropske unije", kazao je Vučić pa dodao o sportistima iz Australije:

"Oni dolaze na atletsko prvenstvo. Pokazat ćemo da smo bolji od australske vlade. Hvala australijskom narodu za koji sam siguran da voli Srbe. Oni misle da su ponizili Đokovića, ali unizili su sebe. Novak može da se vrati u svoju zemlju i uzdignute glave svakog pogleda u oči."

"Da ste rekli da onaj ko nije vakcinisan nema pravo da dođe Novak ne bi došao ili bi se vakcinisao. A ne ovo šikaniranje i maltretiranje koje je trajalo deset dana", zaključio je Vučić.

Đokoviću slijedi deport iz Australije i zabrana ulaska u ovu zemlju tri godine. 

Podsjetimo, Australian Open počinje sutra, a na njemu nećemo gledati prvog tenisera svijeta i devetorostrukog osvajača ovog turnira.

Top Komentari

GuiliDamou
Lazu Bosanci, lazu Ameri, lazu Svabe, lazu Holandjani, evo dodjose na red i Australci… svi lazu, al eto, ti moj Vučiću istinu zboriš… Najgore što i ovaj momak Đoković spade na to da ga “banditi” kao sto si ti brane…
14 0
Sanagoal
Jedina moguća odluka! Čovjek nije vakcinisan I tu je gotova priča a da negovorim o lažima u njegovim papirima (da nije putovao itd).
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi