Novak Đoković mora isplatiti odštetu Australiji
Foto - EPA

Cifra nije mala

Novak Đoković mora isplatiti odštetu Australiji

M. Šljivak

Novak Đoković izgubio je spor pred australskim sudom i morat će da napusti ovu državu.

Najbolji teniser svijeta žalio se na odluku o ukidanju vize, ali sudije su jednoglasno odlučile da je ministar Alex Hawke ispravno postupio kada mu je ukinuo vizu.

Đoković će ubrzo napustiti Australiju, tri godine mu je zabranjen ulazak u ovu državu, a morat će platiti i troškove suđenja.

Ta cifra nije mala. Troškovi suđenja, odnosno odšteta Vladi Australije iznosi 500.000 dolara.

Đoković Australiju napušta već danas i to za nekoliko sati.

Alex Hawke: "Pozdravljam odluku Saveznog suda Australije"

Nakon završenog postupka i presude oglasio se i australijski ministar za migracije Alex Hawke i kazao kako pozdravlja ovu odluku Suda.

"Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku Saveznog suda Australije kojom su potvrdili moje diskrecijsko pravo da u ime javnog interesa oduzmem vizu gospodinu Novaku Đokoviću", rekao je Hawke, pa zaključio:

"Australska imigracijska politika održala nas je sigurnima tijekom pandemija koronavirusa i pomogla da imamo jednu od najmanjih stopa smrtnosti u svijetu. Također, imamo i jednu od najvećih stopa vakcinisanosti. Ona je ključna za održavanje integriteta Australije i ostat će čvrsta uprkos pandemiji."

Đoković tako neće imati priliku da se bori za deseti trofej na Australian Openu, barem ne ove godine.

Top Komentari

kurjak
Ovo je samo pokazatelj jedne uređene države.Mi smo navikli može ovako ili onako,zavisi o kome se radi,nisu sva pravila za sve ista.Simpatizeri Đokovića u Australiji napravili halabuk,mislili isprepadaće nekoga.Nema priče i vidi odštete kolika je.
8 3
user1596913050
Sve srbe treba protjerati sa ovog svijeta ! Ko je on,nije veci od drzave i turnira nikako,trebalo ga prvi dan potjerat.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi