Koliko novca Jake Paul mjesečno zaradi od svog YouTube kanala?

Uživa u novcu

Koliko novca Jake Paul mjesečno zaradi od svog YouTube kanala?

Edmir Škorić

Jake Paul ima 24 godine i jedan je od najpoznatijih YouTubera na svijetu, ali je dodatnu popularnost stekao tako što se okušao u boksu.

U profesionalnom boksu je Paul debitovao početkom 2020. godine, kada je nokautirao još jednog YouTubera AnEsonGiba, a krajem 2020. godine brutalno je nokautirao nekadašnjeg NBA igrača Natea Robinsona.

Prošla godina bila je još bolja za njega, pošto je ostvario tri pobjede na tri nastupa. Dečko iz Clevelanda redom je pobjeđivao Bena Askrena i dva puta Tyronaq Woodleyja, bivšeg UFC prvaka velter kategorije.

Jake od tada proziva mnoge UFC borce poput Jorgea Masvidala, Natea Diaza i Conora McGregora. Boks svakako donosi dodatnu zaradu Amerikancu, a važno je naglasiti da je čak 40 miliona eura dobio zahvaljujući borbama u ringu.

Na druge načine stekao je dodatnih pet miliona eura zarade, uključujući i preglede na svom YouTube kanalu.

Njegov kanal ima oko 20,4 miliona pretplatnika, ali je zbog nekih snimaka izazvao kontroverze, da bi mu čak FBI upao u kuću u augustu 2020. godine nakon što se na video snimci prikazalo kako plajčka trgovački centar, iako je to vjerovatno radio isključivo za preglede i za svoje video klipove.

Jake je od 2013. godine na YouTubeu platformi i vjeruje se da je zaradio do 14,4 miliona eura kroz videa koja je objavio. Procjena je da mjesečno od toga zaradi oko 30.000 eura.

S obzirom da još nema ni 25 godina, može da bude ponosan na sebe, a popularnost koju je stekao dodatno mu olakšava u ostvarivanju ciljeva i zarađivanju ogromnog novca.

Top Komentari

MaDaj
Sport ebeni SPORT !!!
5 0
denimen9
Ubi čovjek bez čekića. Svaka čast za braću Paul, pravo su osvježenje
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi