Mulalić: Ako je dao pogodak ne mora značiti da će ostati

Izjava nakon duela protiv Batona

Mulalić: Ako je dao pogodak ne mora značiti da će ostati

Haris Zilić

U prvoj pripremnoj utakmici Željezničar je na Ilidži savladao trećeligaša Baton sa 4:1.

U ovom meču trener Plavih Edis Mulalić dao je priliku svim fudbalerima, a vrlo dobru partiju su odigrali momci koji su na probi u redovima Željezničara.

Nakon meča Mulalić je dao izjavu i anlizirao prvi pripremni meč.

"Prvi put igramo u ovom sastavu, još smo friški, malo smo teški, imali smo trening jutros, ali nije loše za prvi put, pogotovo odnos. Primimo neki pogodak na početku, ali super što se sad desio, odmah možeš utegnuti neke stvari. Fokusirali smo se na fizičku spremu i da danas napravimo dobar trening. Noge su teške, nomalno da će biti grešaka, ali odnos je bitan, bit će to dobro", rekao je Mulalić.

Igrači na probi će odigrati još utakmica, ističe Mulalić.

"Najbolje se igrač vidi kroz utakmice. Oni će ostati još dvije utakmice u Konjicu, od nedjelje smo dole. Momci rade, dobro je, neki igrači su imali dugu pauzu."

Oglasi

Pogodak za Željezničar danas je postigao Nigerijac Adeshini Fatai, koji je također jedan od igrača na probnom radu, a trener tima sa Grbavice je prokomentarisao njegovu igru.

"Može on još bolje, pogotovo u fazi igre. On je tu jedini špic, ako njega ne bude, onda moramo nešto izmišljati. Dao je gol, ali ako je dao gol ne mora značiti da će ostati."

Mulalić nije krio pohvale za mlade igrače.

"Ima dosta mladih igrača koji hoće da rade da slušaju ja to volim, tu se dobar miks može napraviti miks mladih i starih i neće to loše izgledati."

O Marinu Galiću?

"Neka, to su novi grači. On je dobar igrač, ja kad sam u Mladosti bio želja mi je bila da dođe, ostalo je sve do njega, vidjet ćemo", zaključio je Mulalić nakon današnje utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Utjug
Na sta se srozo Zeljeznicar... Katapultiro se u srednji vijek. Pocetkom 70-ih prvak Jugoslavije, cetvrtfinalista Kupa UEFA, cetvrtfinalista Kupa sampiona. Danas u fudbalskoj nedodjiji, amaterski nivo, vodi ga vehabija. Bog je reko laku noc na Grbavici
6 17
tm87.forever
Sablja brate uz tebe sam bio i kada su te makli a i sada!!!!
11 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti