Vahid Halilhodžić saznao sudbinu na klupi Maroka
Foto -EPA

Nakon neuspjeha na AKN

Vahid Halilhodžić saznao sudbinu na klupi Maroka

Midhat Šljivak

Iskusni bh. trener Vahid Halilhodžić (69) našao se na žestokom udaru nakon što je selekcija Maroka ostala bez učešća u završnoj fazi Afričkog kupa nacija.

Marokanski mediji okomili su se na 69-godišnjeg trenera. Nazivaju ga izdajicom, plaćenikom i traže njegov odlazak s klupe.

Međutim, to se neće desiti. Halilhodžić je dobio povjerenje čelnih ljudi Fudbalskog saveza Maroka i nastavit će s poslom na klupi ove reprezentacije.

Novi izazovi slijede već u martu kada se igraju utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo, a Maroko za protivnika ima selekciju Demokratske Republike Kongo.

Halilhodžić je Maroko vodio u 25 utakmica i ima učinak od 17 pobjeda, šest remija i samo dva poraza.

Najplaćeniji u Africi: Vahina mjesečna plata je impresivna

Bh. trener je Maroko digao na nivo više, ali istovremeno zarađuje i odličan novac. Trenutno je najplaćeniji trener u Africi.

Od svih selektora na Afričkom kupu nacija legenda Veleža ima mjesečnu platu od 78.300 eura. Njemu je najbliži selektor Egipta Carlos Queiroz s platom od 74.800 eura.

Treći najplaćeniji je Djamel Belmadi s platom od 57.300 eura. Nekadašnji kandidat za klupu BiH Milovan Rajevac je plaćen s 26.800 eura mjesečno na klupi selekcije Gane.

Top Komentari

Mostarac94
Kako neuspjeh kad nisu ni ocekivali vise od ovoga?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi