Vahu tjeraju s klupe Maroka, a on će u martu napraviti historijski uspjeh?

Nakon ispadanja s AKN

Vahu tjeraju s klupe Maroka, a on će u martu napraviti historijski uspjeh?

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Maroka ispala je u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija.

Egipat je zaustavio tim Vahida Halilhodžića u četvrtfinalu pobjedom od 2:1 nakon produžetaka i Marokanci su morali kući iz Kameruna.

Nakon ispadanja s AKN-a 69-godišnji bh. stručnjak našao se na žestokom udaru marokanskih medija koji traže njegov odlazak. Pojedini su ga nazvali izdajicom.

"Poslali su ga iz Alžira da sabotira naš nacionalni tim", jedan je od naslova u marokanskim medijima, dok drugi direktno traže njegov odlazak s klupe njihove reprezentacije.

Bh. stručnjak bi trebao ostati na klupi za martovske utakmice protiv DR Konga u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo. Ukoliko se Halilhodžić s Marokom plasira na Svjetsko prvenstvo u Katar, bit će to četvrta reprezentacija koju bi odveo na Mundijal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ranije je na završnicu odveo Obalu Slonovače, Alžir i Japan.

Halilhodžić je Maroko vodio u 25 utakmica i ima učinak od 17 pobjeda, šest remija i samo dva poraza.

Top Komentari

HORDE_ZLA_S_KOSEVA
Vaha KING, nevjerovatan karakter i veliki profesionalac.
8 0
Klicko
Tako je srce Hercegovacko.Nedaj se!!!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi