Hrvatski menadžer rekao tužnu istinu o bh. fudbalu: "To se tamo desi jednom u deset godina"

Andy Bara gostovao u podcastu

Hrvatski menadžer rekao tužnu istinu o bh. fudbalu: "To se tamo desi jednom u deset godina"

Endin Čaušević

Bivši hrvatski fudbaler Andy Bara već godinama radi kao fudbalski agent i izgradio je veliko ime u menadžerskom svijetu.

Bara je jedan od najpoznatijih menadžera s ovih prostora, te zastupa veliki boj fudbalera širom Evrope.

Ovaj 39-godišnjak je prije nekoliko dana gostovao u Podcastu Inkubator gdje je otkrio mnoge zanimljive stvari iz svoje dosadašnje menadžerske karijere, te je objasnio kako je svojevremeno nagovorio Danija Olma da iz Barcelone dođe u Dinamo.

U minulom prelaznom roku Bara je odradio nekoliko odličnih transfera, a ističe se onaj Jonathana Ikonea koji je za 20 miliona eura prešao iz Lillea u Fiorentinu.

Voditelj podcasta je u jednom trenutku govorio o tome kako je hrvatska liga postala odlična da se mladi igrači afirmišu u njoj, ali i oni koji su nešto stariji jer u HNL-u imaju dobru šansu da ožive karijeru i dobiju drugu priliku nakon što se u inostranstvu i ne dokažu baš najbolje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bara se usaglasio s tom konstatacijom, te je poručio da je to tako jer veliki broj skauta raznih evropskih klubova prati HNL, te je napravio usporedbu s Bosnom i Hercegovinom i rekao je tužnu istinu o našem fudbalu.

"Dobra je liga jer klubovi i skauti dolaze gledati mečeve i to je najbitnije. Evo uzet ćemo Bosnu, tamo ćeš ti vrlo rijetko čuti da je bila Fiorentina ili Milan ili neko drugi da gleda utakmicu. To se desi jednom u deset godina tamo. Kod nas na svakom stadionu u svakom trenutku možeš sresti skaute Dortmunda, Marseillea, Monaca, Lillea, Sociedada, Fiorentine, Atalante... to je sasvim normalno kod nas i znači da imamo kvalitet. Oni znaju šta imamo i ne dolaze da gledaju stadion i ovu lošu infrastrukturu već igrače", rekao je Bara, a to možete pogledati u videu ispod od 1:03:40.

Top Komentari

Panjevi7
Portal zvani antiBosna a pogotovo antiBošnjak!
5 14
bk123
bit će ovo Švicarska bit će ovo zemlja snova....samo s Božjom pomoći
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi