PSG ponudio Mbappeu nenormalan ugovor da bi ostao u klubu
Foto - EPA

Postao bi najplaćeniji igrač na svijetu

PSG ponudio Mbappeu nenormalan ugovor da bi ostao u klubu

Midhat Šljivak

Francuski velikan PSG navodno je ponudio nestvaran ugovor Kylianu Mbappeu kako bi ostao u klubu.

Brojni evropski mediji prethodnih mjeseci su pisali kako je Mbappe već dogovorio transfer u Real Madrid, ali sam fudbaler nikada nije potvrdio da postoji bilo kakav dogovor.

On iz poštovanja prema PSG-u nije želio ništa govoriti o budućnosti.

"Dat ću sve od sebe da s PSG-om osvojim sve moguće trofeje. Imam veliko poštovanje prema klubu i saigračima", rekao je krajem prošle godine ovaj čudesni fudbaler.

A to poštovanje prema klubu moglo bi mu donijeti nestvaran novac jer mu je pariški tim spremio ugovor kakav se ne pamti.

Oglasi

Ugledni britanski Independent tvrdi da je PSG spreman Mbappea učiniti najplaćenijim fudbalerom svijeta i dat će mu platu od nestvarnih milion eura sedmično.

To bi značilo da će Mbappe dobiti čak 54 miliona eura na godišnjem nivou bez bonusa i svakako da će 23-godišnji napadač dobro razmisliti o ovoj ponudi PSG-a.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, Real Madrid je spremio primamljivu ponudu, ali ona nije ni blizu PSG-ove, te iznosi oko 25 miliona eura godišnje.

Kylian Mbappe je odigrao ukupno 203 utakmice za PSG i ima učinak od 153 postignuta gola.

Top Komentari

celikze
Ako je milion hefticno kako godisnje 54mil.Koliko znam ima 52 hefte u god.
10 0
denimen9
Real mu nudi duplo manju platu, ali i tradiciju, renome, status najboljeg na svijetu i svašta nešto što pariška furda i kozoševci ne mogu da ponude..
9 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi